четвртак, 1. новембар 2012.

ŠTA JE SA ZADRUŽNOM ZEMLJOM U VOJVODINI?


     NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga zatražila je danas obaveštenje od direktora Službe za katastar nepokretnosti Republike Srbije koliko je hiljada hektara zadružnog poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini privatizovano kao da je reč o društvenoj, a ne kao zadružnoj, odnosno privatnoj svojini.
Olena Papuga
     Ona je upitala i zašto je Služba za katastar ignorisala odredbe Zakona o zadrugama i šta preduzimaju da se učinjene nezakonitosti isprave.

     Papuga je upitala ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede koliko je te uzurpirane zemlje i imovine vraćeno zemljoradničkim zadrugama, a koliko je pokrenuto postupaka pred nadležnim organima lokalnih samouprava zbog toga, u kojim opštinama i u kojoj su fazi. Narodna poslanica LSV je upitala i šta ministarstvo poljoprivrede preduzima da se problem uzurpacije i nedozvoljene privatizacije zadružne zemlje i druge zadružne imovine reši.

     - Koliko se zemljoradničkih zadruga od 2005. do danas obratilo Ministarstvu finansija radi povraćaja zemlje i druge zadružne imovine kao drugostepenom organu po žalbi na odluku organa lokalne samouprave? Šta je preduzelo Ministarsvo finansija na rešavanju situacije koja je nastala zbog toga što su u postupku privatizacije zemljoradničkih zadruga i njihovih pravnih sledbenika ignorisane odredbe i danas važećeg Zakona o zadrugama? – upitala je Papuga. Ona je dodala i da je interesuje kada će se Zakon o zadrugama naći pred narodnim poslanicima, s obzirom na to da ga je prethodna Vlada već pripremila.
(BILSV, 01.11.2012)

Нема коментара:

Постави коментар