субота, 4. август 2012.

GRUJIĆ: PUŠTANJE LASLA ŠAŠA BIO JEDINI MOGUĆI ZAVRŠETAK


     Potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić pozdravio je danas odluku o pomilovanju Lasla Šaša i istakao da je to bio jedini mogući završetak.
Grujic
     Grujić je saopštio da je bilo realno očekivati da Šaš bude oslobođen, kao i da on "uopšte nije smeo biti osuđen, a kamoli zatvoren i da bi trebalo razmisliti kako je do toga uopšte došlo", prenela je Beta.


     Potpredsednik Vlade Vojvodine je rekao da je zadovoljan što su u aktivnostima na pomilovanju i oslobađanju Lasla Šaša zajednički učestvovale strukovne i druge organizacije, uključujući i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje.


     Laslo Šaš osuđen je 4. februara 2011. godine pošto je, prema oceni suda, u rubrici "Pisma čitalaca" dnevnog lista "Mađar so" aprila 2007. godine uvredio vođu ekstremističkog mađarskog pokreta "64 županije" Lasla Torockaja. Osuđen je na novčanu kaznu u iznosu od 150.000 dinara, ali je ona preinačena na 150 dana zatvora, jer nije imao novca da je plati.
(BILSV, 03.08.2012)

Нема коментара:

Постави коментар