субота, 4. август 2012.

DRUGAČIJA VEĆINA U NOVOM SADU MOGUĆA JEDINO UZ KRŠENJE ZAKONA

     Predsednica Skupštine grada Novog Sada i narodna poslanica Aleksandra Jerkov izjavila je za Novi magazin da eventualno formiranje nove vladajuće većine u Novom Sadu znači posao za organe gonjenja, jer se nova većina ne može napraviti bez krivičnih dela.
Jerkov
     - Ne postoji način da se vlast u Novom Sadu promeni osim pomoću grubog kršenja izborne volje građana, odnosno kroz kupovinu odbornika, ucene, pretnje i krivična dela. Građani su na izborima jasno rekli šta žele, kakvu vlast žele, a ja se nadam da SPS neće učestvovati u takvim radnjama koje uključuju kriminal. SNS je u drugim gradovima i opštinama, na primer u Zrenjaninu, već pokazao da ne preza ni od takvih poteza - kaže Jerkov.


     Da se dva odbornika iz redova LSV-a i SPO-a nisu priklonili SNS-u, kako kaže, SNS nikada u Zrenjaninu ne bi osvojio vlast, kao što drugačije ne može ni u Novom Sadu.


     Izjava zamenika gradonačelnika Siniše Sevića da gradska vlada normalno funkcioniše uverava Aleksandru Jerkov da promena neće biti pošto je Sević i predsednik GO SPS-a.


     - Ukoliko do promena dođe na jedino mogući način, prekrajanjem izborne volje građana, to bi pokazalo da na republičkom nivou imamo istu onu crveno-crnu koaliciju kojoj su Novi Sad i Vojvodina bili trn u oku - objašnjava ona i dodaje da ovde nije reč o tome da LSV preti policijom.


     - Postoje nadležni organi i zna se šta se dešava kada neko kupuje i potkupljuje poslanike i odbornike - kaže Jerkov i ističe da je ne čudi što URS, čiji je lider Mlađan Dinkić prvi najavio promenu vlasti u Novom Sadu, te da ne shvata zašto je to problematično.


     Jerkov ističe da joj izgleda neverovatna saradnja Romske demokratske stranke i SNS-a, zbog teških optužbi Aleksandra Vučića o kupovini glasova izrečenih na račun te manjinske stranke.


     - Optužbe su takve da bi takvi ljudi, da je istina, morali da budu u zatvoru - kaže Aleksandra Jerkov.
(BILSV, 03.08.2012)

Нема коментара:

Постави коментар