уторак, 16. октобар 2012.

KOSTREŠ: VOJVODINI POMAŽE SAMO NOVI USTAVNI POLOŽAJ


     NOVI SAD – Komentarišući dogovor premijera Srbije i AP Vojvodine, Ivice Dačića i Bojana Pajtića, po kojem dve administracije treba da sarađuju bez obzira na političke razlike, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je za Dnevnik da je jedino rešenje u novom ustavnom položaju Vojvodine.
Bojan Kostreš
     Kostreš smatra da treba pozdraviti spremnost Republičke i Pokrajinske vlade da sarađuju, mada kaže da ne zna detalje razgovora Dačića i Pajtića niti šta su se tačno dogovorili. Dačić je nakon sastanka sa Pajtićem govorio o poštovanju Ustava, zakona i pokrajinskog Statuta, a Kostreš upozorava da je upravo Ustavom Vojvodina i dovedena u "veoma lošu poziciju".

     – Sramnih "sedam procenata" i sve što je u vezi s tih "sedam procenata" dovode Vojvodinu u nepodnošljiv položaj. Vojvodini treba da ostane sav novac koji se tu zaradi – kaže Kostreš. Po njegovim rečima, bilo kakav sastanak ne može izmeniti ono što je loše definisano Ustavom.

     – Jedino rešenje je traženje novog ustavnog položaja Vojvodine. Sve ostalo je, po onom narodskom – "drži vodu dok majstori odu" – zaključio je Kostreš.
 (BILSV, 16.10.2012.)

Нема коментара:

Постави коментар