уторак, 2. октобар 2012.

SEDLAREVIĆ: NEKA DOKAŽU DA SU SE BORILI


     NOVI SAD – Ustavni sud Srbije (USS) ocenio je neustavnom uredbu Vlade Srbije od 17. juna 2005., prema kojoj je se članovi Ravnogorskog pokreta smatraju učesnicima Narodnooslobodilačkog rata. 
LSV
     Prema ovoj odluci USS, kako je objavio list Danas, članovima Ravnogorskog pokreta uskraćeno je pravo na borački dodatak, ličnu invalidninu, dodatak za negu i pomoć, ortopedski dodatak, pravo na banjsko i klimatsko lečenje o trošku države, pravo na ortopedska i druga pomagala. Potpredsednica Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević pozdravlja ovu odluku Ustavnog suda Srbije, ocenjujući da "živimo u vremenu u kojem se sve prekraja, pa i antifašistička istorija". Ona objašnjava da je u Vojvodini, ali i u drugim krajevima Srbije, postojao jak antifašistički front "u kojem nisu učestvovali pripadnici Ravnogorskog pokreta".

     – LSV pokreće inicijativu, ukoliko oni koji zastupaju priču o antifašističkoj ulozi Ravnogorskog pokreta dokažu da je bila ijedna bitka u antifašističkoj borbi u kojoj su učestvovali, da će podržati to tako što će se založiti da se ta mesta i datumi adekvatno obeleže. Međutim, svi znaju da ta mesta i datumi ne postoje, ukazuje Sedlarevićeva. Odlukom USS, pripadnici Ravnogorskog pokreta i dalje imaju pravo na penziju i profesionalnu rehabilitaciju.
(BILSV, 29.09.2012.)

Нема коментара:

Постави коментар