недеља, 17. фебруар 2013.

AUTONOMIJA VOJVODINE POSTOJI ONOLIKO KOLIKO USTAV DOZVOLI


NOVI SAD - Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški rekao je da autonomija Vojvodine postoji onoliko koliko je garantovano Ustavom. 
LSV
On je u anketi emisije "Politbiro" Radio-televizije Vojvodine, na pitanje "Da li postoji vojvođanska autonomija i u čemu se ogleda" rekao da će pun kapacitet autonomije APV biti uspostavljen kada sve nadležnosti budu garantovane Ustavom.

- Jedino za šta mi možemo decidno da tvrdimo da jeste autonomija Vojvodine je ono što nam je garantovano najvišim pravnim aktom, a to se svodi na zastavu, grb i uređenje sopstvene uprave. Sve nadležnosti koje su određene kao poverene danas mogu da postoje, a sutra već na nekom zasedanju republičke Skupštine mogu biti ukinute. I upravo inicijativa LSV godinama ide u tom pravcu da sve ono što mi smatramo da jeste autonomija i što trenutno stoji kao naša nadležnost mora biti garantovano Ustavom, jer tek tada ćemo moći da kažemo da imamo pun kapacitet autonomije - istakao je Branislav Bogaroški.
(BILSV, 17.02.2013)

Нема коментара:

Постави коментар