понедељак, 26. март 2012.

SARADNICI OKUPATORA IZ DRUGOG SVETSKOG RATA HAKOVALI STRANICU SUBNOR-a

     Simpatizeri Draže Mihailovića hakovali su internet sajt SUBNOR-a. Stranica je oborena tri dana nakon nastavka sudskog procesa rehabilitacije četničkog generala Mihailovića sa ciljem izvrtanja istorijske istine i stavljanja Srbije na stranu poraženih snaga iz Drugog svetskog rata.
 
     Oni su na naslovnoj stranici ostavili sliku generala Draže Mihailovića sa porukom zašto je važna rehabilitacija komandanta kraljeve vojske u otadžbini i saradnika okupatora. Taj postupak izaziva burne polemike u srpskom društvu i regionu, obnavlja podele na četnike - patriote, izdajnike i sluge okupatora i partizane - borce za oslobođenje iz Drugog svetskog rata.
MILAN NEDIĆ I ADOLF HITLER
      "Ovih dana sinovi i unuci onih koji su ubili Dražu Mihajlovića planiraju da to ponove time što će pokušati da spreče njegovu rehabilitaciju. Sama rehabilitacija Draže Mihajlovica bi rasvetlila njihovu ulogu u istoriji koja se pokazala kao pogubna za ovu zemlju i njen narod. Proces s nastojanjem rehabilitacije četničkog komandanta i četničkog pokreta najistaknutiji je primer pretvaranja osvedočenog zločinca u nevinu žrtvu i antifašistu. Mnogi se danas vremena komunizma sećaju sa nostalgijom zbog boljeg kvaliteta života. Nažalost to jeste istina ali je istina i ovaj pakao u kome živimo a kome je uvertira bio lažni komunistički raj. Zbog komunizma smo izgubili sve prošlost, sadašnjost i budućnost. Ipak na daleku budućnost još uvek možemo uticati. Pre svega treba dignuti nivo svesti kod ljudi, naučiti ih pravim vrednostima počev od istine i time lišiti zemlju trulog semena ne bi li se iz zdravog ponovo rodila zdrava Srbija", piše u poruci koja je ostavljena na hakovanom sajtu SUBNOR-a. 


     Savez udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata Srbije ranije je saopštio da se oštro protivi rehabilitaciji Draže Mihailovića smatrajući da bi takav potez imao dalekosežne posledice po narod i državu Srbiju.


     Proces sa nastojanjem rehabilitacije četničkog komandanta i četničkog izdajničkog pokreta najistaknutiji je primer pretvaranja osvedočenog zločinca u nevinu žrtvu i antifašistu. Rehabilitacija četničkog komandanta Draže Mihailovića i četničkog pokreta naneće najveću štetu sprskom narodu, kao što i rehabilitacija ustaštva nanosi štetu hrvatskom narodu.


     Postupak je štetan i suprotan istorijskim činjenicama. "On je ratni zločinac, a četništvo je kvislinški zločinački pokret", rekao je Josipović i dodao da bi rehabilitacija Draže Mihailovića značila veliki korak unazad prema Drugom svetskom ratu i antifašizmu.


     Mihailović je streljan 17. jula 1946. godine, nakon što ga je Vojni sud osudio za izdaju i ratne zločine. Zahtev za rehabilitaciju podneo je 2006. godine njegov unuk Vojislav Mihailović, profesori Smilja Avramov i Kosta Čavoški, Srpski liberalni savet i Udruženje jugoslovenske vojske u otadžbini. 


     Postupak za rehabilitaciju je počeo 16. septembra 2010. godine. Prošle sedmice održano je jedno od ročišta i proces će biti nastavljen 11. maja.

Нема коментара:

Постави коментар