недеља, 2. септембар 2012.

FAŠIZAM U NOVOM SADU: OTKINUTA ĐINĐIĆEVA TABLA, POGRDNI GRAFITI PROTIV GRADONAČELNIKA


      Napisali su: "Pavličiću ustašo. Sledeća je Vojvodina."

     Nepoznati počinioci otkinuli su tablu sa nazivom Ulice Zorana Đinđića u Novom Sadu i ispisali šovinističke grafite protiv gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića.

     Tabla je otkinuta sa zgrade Filozofskog fakulteta u univerzitetskom kampusu.

     Na istoj fasadi ćiriličnim pismom je napisano i: "Pavličiću ustašo. Gotov je. Vojvodina je sledeća".

     U Novom Sadu danima traju pokušaji opozicije okupljene oko Srpske napredne stranke da obori gradsku vlast, predvođenu Pavličićem i Demokratskom strankom.
     
     Pavličić: Grafiti su posledica političkih dešavanja

     Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić najoštrije je danas osudio otkidanje table sa nazivom ulice Zorana Đinđića i šovinističke grafite koje su nepoznati počinioci ispisali.

     "Nije prvi put da se ovako nešto dešava, ali to se dešava u atmosferi koja se stvara poslednjih mesec dana u Novom Sadu, gde se ne preza ni od čega u političkoj borbi", rekao je Pavličić agenciji Beta.

     "Kada se Gradska kuća pa čak i zgrada u kojoj živim sa porodicom oblepljuju plakatima mržnje, ne iznenađuje da se dešavaju i ovakve stvari. Politika se ne vodi van institucija i van Skupštine grada", rekao je Pavličić.

     Dodao je da je zbog pretnji koje mu se upućuju morao izmestiti porodicu iz Novog Sada, ali je poručio da je to "privremeno" i da neće bežati ni od koga, niti se povlačiti pred pretnjama.

     "Ponosan sam što živim u gradu gde živi puno nacija. Dužan sam da branim vrednosti Novog Sada, jer nisam ja meta, već su meta vrednosti za koje se borimo i koje su suština našeg grada", poručio je Pavličić.

     Ocenio je da je "granica pređena" i da društvo mora reagovati na ovakve pojave, koje u izbornoj kampanji niko nije primećivao, a sada postaju sve vidljivije.
(Beta/Autonomija)

Нема коментара:

Постави коментар