недеља, 2. септембар 2012.

UPODOBLJAVANJE PO REPUBLIČKOM MODELU: VOJVODINA JE SLEDEĆA


     Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić optužio je SNS i njene parnere da pokušavaju da vlast u tom gradu osvoje "silom".  
  
     Pavličić je za današnji novosadski "Dnevnik" rekao da su plakati sa njegovim likom, na kojima piše "Gotov je!" bili izlepljeni i po zgradi u kojoj živi sa porodicom.

     Ocenio je da SNS i njeni partneri šire "političku histeriju" kojom se narušavaju ugled i stabilnost grada.

     "To rade samo zato da bi vlast preuzele stranke koje vladaju i na republičkom nivou i da se podeli plen. Pa, ne osvaja se vlast silom. Čemu onda izbori?", kazao je Pavličić.
  
     Nepoznati počinioci otkinuli su noćas tablu sa nazivom Ulice Zorana Đinđića u Novom Sadu i ispisali šovinističke grafite protiv gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića. 

     Tabla je otkinuta sa zgrade Filozofskog fakulteta u univerzitetskom kampusu. Na istoj fasadi ćiriličnim pismom je napisano i: "Pavličiću ustašo. Gotov je. Vojvodina je sledeća". 

     U Novom Sadu danima traju pokušaji opozicije okupljene oko Srpske napredne stranke da obori gradsku vlast, predvodjenu Pavličićem i Demokratskom strankom. 

     Članovi Predsedništva SPS-a saglasili su se sinoć da na lokalu treba da dođe do upodobljavanja vlasti saglasno republičkim izborima, potvrdio je za B92 potpredsednik SPS-a i ministar prosvete Žarko Obradović.

     "Novosađani su na izborima nedvosmisleno pozitivno ocenili četvorogodišnji rad i rezultate tima Igora Pavličića, poverivši najviše glasova Demokratskoj stranci i njenim koalicionim partnerima", navodi se u saopštenju vojvođanskih demokrata. 

     U Pokrajinskom odboru DS-a smatraju da "dela najbolje govore o čoveku" i ističu da ostavljaju Novosadjanima i široj javnosti da „sude o Keju, novim bulevarima, parkovima, igralištima, socijalnoj zaštiti stanovništva, o standardu građana i o činjenici da je kreditni rejting grada visok, a kasa puna". 

     Pokrajinski odbor DS-a dodaje da o Novom Sadu i životu u njemu najbolje govori podatak da se "u njega ljudi doseljavaju, dok iz drugih sredina nažalost odlaze".

Нема коментара:

Постави коментар