недеља, 2. септембар 2012.

PROTEST "PROTIV MRŽNJE, STOP FAŠIZMU" U NOVOM SADU


     Vidimo se sutra (ponedeljak) u 17h ispred Filozofskog fakulteta!

     Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina pozvala Novosađane i Vojvođane na protestno okupljanje "Protiv mržnje, stop fašizmu", koje će se održati sutra (ponedeljak) u 17 sati ispred zgrade Filozofskog fakulteta. Sa ovog fakulteta vandali su otkinuli tablu sa nazivom ulice dr Zorana Đinđića i ispisali šovinističke grafite.

     "Kao i u oktobru 2007. godine, Novosađani moraju dići svoj glas protiv pokušaja onih koji su nas devedesetih godina prošlog veka uvukli u ratove i mržnju da sada ponovo promovišu šovinizam, nacionalizam i mržnju prema svemu što je drugo i drugačije. Ukoliko sada ne reagujemo, sutra će već biti kasno", kaže se u proglasu Građanske Vojvodine.

     Građanska Vojvodina pozvala je sve Novosađane i Vojvođane "kojima su vrednosti našeg grada na srcu" da im se pridruže u sutrašnjoj protestnoj šetnji.

     "Tom prilikom ćemo prekrečiti grafite mržnje na Filozofskom fakultetu i vratiti tablu sa nazivom ulice dr Zorana Đinđića na zgradu te visokoškolske institucije", kaže se u proglasu koalicije nevladinih organizacija.

     Dodaje se da je Novi Sad glavni grad multietničke, višejezične, multikonfesionalne, multikulturalne Vojvodine i ne se sme sebi "dopustiti povratak u prošlost". Građansku Vojvodinu čine: Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Centar za regionalizam, Centar za razvoj civilnog društva, Građanski fond Panonija, Građanska akcija Pančevo, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji i Otvoreni licej.
(Autonomija)

Нема коментара:

Постави коментар