понедељак, 14. јануар 2013.

ČIZIK: SVAKA NACIJA IMA SVOJ TRIJANON


     NOVI SAD – Svaka nacija ima svoj Trijanon. Ja sam ovo hteo da kažem na albanskom jeziku, ali pošto, nažalost, ne govorim albanski, bio sam prinuđen da ovo kažem na svom maternjem jeziku – kazao je juče narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Karolj Čizik.
LSV
     On se poslanicima obratio na svom maternjem, mađarskom jeziku u okviru rasprave o Predlogu rezolucije o Kosovu i Metohiji.

     Narodna poslanica LSV Olena Papuga objasnila je kasno sinoć da je Čizik odlučio da govori na mađarskom jeziku da bi video kako će poslanici Skupštine Srbije reagovati na govor koji je drugačiji od onog koji se koristi u svakodnevnom radu Parlamenta.

     - Reakcije su različite i one govore o tome kako bi ova Skupština prihvatila možda i 50 poslanika koji bi u ovom domu govorili albanskim jezikom. Današnja rasprava nije pokazala da li ova Skupština i Republika Srbija imaju dovoljno snage i da li su dovoljno zreli da integrišu 1,5 milion Albanaca u Republiku Srbiju – istakla je Papuga.

     Ona je kazala i da je premijer Ivica Dačić u današnjoj raspravi branio Predlog rezolucije, a može se reći da je učestvovao u donošenju Rezolucije 1244. Kako je istakla, zbog politike njegove stranke devedesetih godina je i došlo do toga da je izgubljeno Kosovo.
(BILSV, 13.01.2013)

Нема коментара:

Постави коментар