среда, 23. јануар 2013.

OČIŠĆENE TABLE U BIKIĆ DOLU


     NOVI SAD – Samo dan nakon što je narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga u skupštini upozorila da su tokom prethodnog vikenda u mestu Bikić Do iškrabane table sa nazivom mesta na rusinskom jeziku, danas su te table očišćene. 
Olena Papuga
     Papuga je u izjavi za naš sajt rekla da su jutros to uradili policija i komunalne službe, i na taj način je preduhitrili pošto je ona najavila da će ako to ne bude obrisano u roku od dva dana – sama otići da to učini. 

     Kako kaže, dobro je da su nadležni uradili svoj posao, ali nije dobro da je na to morao da ih, preko poslaničkog pitanja i konferencije za novinare, javno podseti narodni poslanik.

     – Da nisam to iznela u javnost, verovatno se sami ne bi trgli. Jer, to nedelo je učinjeno između subote i nedelje, pa su oni, da su hteli, već mogli sami to da obrišu – rekla je Papuga. Podsetimo, u noći između subote i nedelje u Bikić Dolu u šidskoj opštini, u kojem polovinu stanovništva čine Rusini, iškrabane su table na ulazu, na rusinskom jeziku. To se dogodilo u trenutku dok su pripadnici rusinske nacionalne zajednice bili na centralnoj proslavi svog nacionalnog dana u Sremskoj Mitrovici.
(BILSV, 23.01.2013.)

Нема коментара:

Постави коментар