понедељак, 21. јануар 2013.

NAPADI NA RTV I NOVINARSKA UDRUŽENJA PODSEĆAJU NA 90-TE


     NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić izjavio je danas da tekstovi, nalik onom koji je 18. januara objavljen u nedeljniku "Pečat" u kojem su napadnuti Radio-televizija Vojvodine, Nezavisno društvo novinara Vojvodine i Udruženje novinara Srbije, podsećaju na 90-te godine, kada se slično svakodnevno moglo čuti ili videti na ulicama. 
LSV
     On je rekao da je mislio da je to vreme prošlo, upozorivši da se ne radi samo o tekstu u "Pečatu", već i lepljenju plakata sa pretnjama medijima i sličnim porugama, koje nikome ne trebaju. Grujić je istakao da je zbog svega toga veoma zabrinut, jer je jedinom javnom servisu u Vojvodini potrebna pomoć da emituje program na devet jezika, uz lošu opremu, bez svog radnog prostora. Poručio je da odnos prema RTV-u treba da je u skladu sa standardima koji su važeći u 21. veku.

     Povodom ovog teksta danas je održan sastanak Grujića, programske direktorke RTV-a Sande Savić, predstavnice OEBS-a u Srbiji Dragane Nikolić-Solomon i državne sekretarke u Republičkom ministarstvu za kulturu i javno informisanje Gordane Predić. Oni su saopštili da je nedopustivo da se na takav način napadaju RTV i novinarska udruženja, zbog vređanja ugleda, časti i dostojanstva profesije. Javni servis Vojvodine je posebno apostrofiran u negativnom kontekstu ovog magazina, uprkos tome što su u poslednjih godinu dana ostvareni zapaženi rezultati u gledanosti i slušanosti. Na osnovu najnovijih istraživanja, gledanost programa porasla je za 80 odsto, dok je radijska slušanost skočila sa osmog na treće mesto. Ovi podaci nisu zanemarljivi, naročito kada se uzme u obzir da ova medijska kuća radi u neuslovnom prostoru, bez adekvatne tehnike, sa zastarelom opremom, uz loše regulisanom pretplatom i sa problemima u naplati pretplate. 
(BILSV, 21.01.2013)

Нема коментара:

Постави коментар