петак, 5. април 2013.

ČANAK PISAO NIKOLIĆU, DAČIĆU I VUČIĆU


     NOVI SAD, 05. april – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je danas pismo predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, predsedniku Vlade Srbije Ivici Dačiću i prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću u kojem se navodi:

LSV

     Poštovani,

     Republika Srbija i Vi, kao njeni predstavnici, ovih dana ste suočeni sa teškim izazovom i odlukom koju treba doneti. 

     Na pitanju Kosova i Metohije odrediće se ne samo sudbina građana Kosova, nego i sudbina svih građana Republike Srbije.

     Ujedno, to je pitanje koje će na dugi rok odrediti put i zbivanja u čitavom regionu.

     Tešku poziciju u kojoj se nalazite dodatno opterećuju "patriotske" lekcije onih koji sami nisu bili u stanju da doprinesu rešenju i za čijih mandata su neopravdano velike sume novca otišle na sumnjive projekte na Kosovu i Metohiji, a cvetao šverc.

     Srbija mora konačno da se suoči sa svojim problemima.

     Zato Vas pozivam, pošto ste preuzeli odgovornost, da postupite hrabro, mudro i u interesu svih građana.

     Odlučite se za nastavak puta Srbije ka Evropskoj uniji.

     Evropska unija je dokazani prijatelj koji je do sada, na različite načine pomagala Srbiju i demokratske procese u njoj. Prijatelj koji ne priča bajke nego i pomaže.

     Znam da ste veoma dobro upoznati sa učešćem Srbije na tržištu Evropske unije, investicijama koje stižu iz EU, insistiranju na vladavini prava, poštovanju različitosti i nizom vrednosti koje već delimo ili ćemo ih usvojiti na tom putu.

     U ovom slučaju, napomenuo bih samo da članstvo u EU, briše granice i može relaksirati mnoga pitanja koja se danas čine tvrdim i nerešivim, pa tako i omogućiti da Srbija bolje pomaže građane za čiju je budućnost danas zabrinuta.

     Liga socijaldemokrata Vojvodine je u proteklih 23 godine govorila i činila mnogo toga zbog čega smo osporavani i nazivani izdajnicima. Najveći deo tih tema i stavova nakon nekog vremena su preuzimali i ponavljali upravo oni koji su nas osporavali i nazivali izdajnicima.

     Zato što smo uvek govorili istinu.

     Tako i u ovom trenutku, nema mesta za evidentne i dobro poznate političke razlike među našim strankama.

     Ukoliko se odlučite za nastavak evropskog puta, znajte da možete, po ovom pitanju, računati na podršku Lige socijaldemokrata Vojvodine i naših poslanika.

     Srdačno,

     Nenad Čanak,
     predsednik
     Lige socijaldemokrata Vojvodine

Нема коментара:

Постави коментар