четвртак, 4. април 2013.

PRETNJE SMRĆU BOJANU KOSTREŠU I ĐORĐU STOJŠIĆU


     NOVI SAD, 04. april - Zameniku predsednika i potpredsedniku Lige socijaldemokrata Vojvodine, narodnim poslanicima Bojanu Kostrešu i Đorđu Stojšiću upućene su pretnje smrću o kojima je obaveštena i policija u Zrenjaninu i Novom Sadu.
LSV
     Bojanu Kostrešu je u Zrenjaninu poručeno da će "dobiti metak u čelo", dok je nepoznati muškarac juče Glavnom odboru stranke u Novom Sadu uputio jasne pretnje Stojšiću i njegovoj bezbednosti.

     Kostreš koji proteklih meseci insistira na produženju Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava (poznatijeg kao Zakon o lustraciji), juče je u tome zatražio podršku novinarskih udruženja uz ocenu da bi da je bilo lustracije znali i ko su ubice novinara u Srbiji.

     Pretnja Đorđu Stojšiću usledila je dva dana nakon saopštenja u kojem je kritikovao izjave i ponašanje ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina.

     Pretnje članovima i funkcionerima LSV i do sada su uredno prijavljivane policiji, jednako kao i napadi na prostorije Lige socijaldemokrata Vojvodine. Rezultat je u najvećem broju slučajeva – izostajao.

     Ovo je još jedan dokaz da se devedesete užurbano vraćaju i da ljudi koji se usuđuju da misle i govore drugačije od samozvanih "patriota" u Srbiji i dalje rizikuju živote. 

     Ispadi ekstremističkih organizacija, grafiti i govor mržnje, crni spiskovi i antisemitski plakati po Beogradu samo dokazuju da su oni za koje je nasilje i progon legitimno političko sredstvo danas slobodniji nego ikad. 
Biro za informisanje 
Lige socijaldemokrata Vojvodine

Нема коментара:

Постави коментар