четвртак, 26. мај 2011.

HAPŠENJEM MLADIĆA SRBIJA ZAVRŠAVA SA PROŠLOŠĆU


     Novi Sad, 26. maja – Hapšenjem Ratka Mladića Srbija je najzad, posle dvadesetak godina završila sa prošlošću i ima sve uslove da se okrene budućnosti. 


     Liga socijaldemokrata Vojvodine, koja je i podržavala Vladu Republike Srbije verujući u njenu odlučnost da se završi sa užasavajućim periodom naše istorije devedesetih, duboko veruje da ćemo sada moći da se punim kapacitetom okrenemo pitanjima kao što su poboljšanje kvaliteta života svih građanki i građana, te modernizaciji i demokratizaciji Srbije, čiji je neodvojivi deo i decentralizacija i regionalizacija cele zemlje kao i unapređenje položaja Vojvodine.

Nenad Čanak 

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine


     Sada se možemo okrenuti evropskim integracijama

     – Hapšenje Ratka Mladića znači raskid sa prošlošću i mogućnost da se Srbija najzad okrene budućnosti, ocenio je danas lider LSV Nenad Čanak u uključenju u vesti TV Prva. Kako je naveo, sada bi na površinu, naročito kroz saradničku mrežu koja je štitila Ratka Mladića sve ove godine, trebalo da isplivaju vrlo indikativni detalji o tome ko je sve bio umešan u njegovo skrivanje.


     – Ali to je sada manje bitno, bitnije je da se Srbija sada može okrenuti svojoj budućnosti – evropskim integrativnim procesima, decentralizaciji, demokratizaciji i poboljšanju kvaliteta života svih svojih građana – istakao je Čanak. On je dodao i da je preostali haški optuženik, Goran Hadžić manje značajan pošto je i njegova uloga u događajima devedesetih godina bila mnogo manja.

     – Mislim da on neće biti toliki problem ni kao uslov za dalje evropske integracije, a mislim da neće biti ni tako veliki problem njegovo hapšenje – kaže lider LSV. Nenad Čanak je ocenio da je Srbija sada stekla uslov da prestane da bude zemlja koja štiti ratne zločince.
     – Ljaga će se sprati onda kada se odreknemo i ideja koje su dovele do toga da se zločini dogode. A to je proces, to ne može da se uradi jednim hapšenjem – istakao je on. Komentarišući mogućnost spajanja postupaka Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću, Čanak je rekao da to ne bi trebalo raditi pošto su njihove uloge bile potpuno drugačije. On je ocenio i da je hapšenje na dan kada je u Srbiju došla Visoka predstavnica Evropske unije Ketrin Ešton koincidencija.
     – Nama svaki čas neko dolazi i prosto bi bilo čudno da se to desilo kad niko nije tu. Tako da mislim da jeste koincidencija, jer da je bilo kakva namera, onda bi se mogao naći i neki mnogo bolji termin – zaključio je Nenad Čanak. 


(BILSV, 26.05.2011)


Нема коментара:

Постави коментар