понедељак, 23. мај 2011.

ULAGANJA U PETROVARADIN ZA BOLJE SUTRA


     Na tribini "Uređenje pijace i ulaganja u Petrovaradin", koja je održana u MZ "Petrovaradin", rečeno je da su radovi na pijaci započeti 4. maja, a da se očekuje da će ona u pogon krenuti između 10. i 15. juna. Kako je rekao direktor "Tržnice", preduzeća koje gradi pijacu, Dušan Bajić, u toku su postupci javne nabavke za kioske, tezge, kontejnere, sanitarne čvorove i ostalo.

- Uskoro će se asfaltirati plato, a do 1. juna će sve u vezi sa njim biti postavljeno. Potom ćemo staviti ogradu kao i dodatnu zaštitu, jer se pijaca nalazi na dosta frekventnoj lokaciji - naveo je Bajić dodajući da, ako bi se krenulo u potragu za novom lokacijom, to bi oduzelo naredne dve do tri godine.

U planu je izgradnja parkinga, kako je rečeno na tribini, biće postavljeno i 47 zelenih tezgi koje će biti pokrivene kako za kupce tako i za prodavce, a biće i između 14 i 18 robnih tezgi gde će roba moći da se zaključa. Sanitarni čvor biće kontejnerskog tipa. 

- Svi stari zakupci dobiće približno ista mesta gde su im bile tezge, dok će slobodne tezge ići na licitaciju - rekao je direktor "Tržnice" govoreći da će faktički ova pijaca ličiti na satelitsku ali će biti kvalitetnija i opremljenija.

Radno vreme biće od 6 do 18 časova, a uveče će prostor ostati otvoren, kako je dogovoreno sa "Univereksportom" koji će plaćati noćne čuvare.

Na tribini je bio i podpredsednik LSV i predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović koji je bio otvoren za pitanja stanovnika Petrovaradina i saslušao njihove probleme. Petrovaradinci su se najviše žalili na to da je "Petrovaradin opština na papiru" na šta je Jovanović dao objašnjenje da problem leži u Statutu Grada. Međutim, postavio je i sam pitanje - šta bi bile nadležnosti ovog mesta.

- Ako je cilj pravljenja opština da bi se zapošljavali novi ljudi, da bi se plaćala dupla taksa kako bi se na papire stavila dva pečata, onda takva nije potrebna - rekao je on navodeći da takav tip gradske opštine u praksi ima velikih problema sa nadležnostima.

Stanovnici Petrovaradina žalili su se i na nedostatak sportskog centra, omladinskog kluba, kulturno-umetničkog centra i bioskopa.

Podpredsednik LSV objasnio je da, na žalost, Grad ove godine nema izdvojena sredstva za izgradnju sportskog centra, ali da bi trebalo razgovarati sa Gradskom upravom za sport da se to uredi za narednu godinu. Što se tiče bioskopa, Jovanović je na primeru "Arene" objasnio postupak privatizacije i izlaska ingerencija Grada nad bioskopima.

Što se tiče samih ulaganja i uređenja Petrovaradina, na tribini je rečeno da je postupak u toku, počevši od pijace i kanalizacije, ali da, kao i sve druge stvari, sve ima svoj tok. Moderatorka tribine i koordinatorka cele serije tribina "Naši ljudi za našu kuću" Milica Vlaisavljević podsetila je da su "Tržnica" i "Vodovod i kanalizacija" pokazali volju da se u Petrovaradinu stvari dovedu na svoje mesto.


Нема коментара:

Постави коментар