петак, 20. април 2012.

ČANAK: ZABRANA SPOTOVA LSV JE TIP CENZURE


     BEOGRAD – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da je zabrana predizbornih spotova LSV tip cenzure koju sprovodi Republička radiodifuzna agencija (RRA).
Aleksandra Jerkov Nenad Čanak
     – Zaprepašćeni smo takvim odnosom RRA prema LSV – rekao je Čanak na konferenciji za novinare u beogradskom Medija centru. On je naveo da je RRA odmah po prvom emitovanju predizbornog spota LSV u kojem se ukazuje na probleme u privatizaciji Naftne industrije Srbije sazvala hitnu sednicu i zabranila njegovo emitovanje. U tom spotu se navodi da je Slobodan Milošević oteo NIS, a da je tu kompaniju prodao Vojislav Koštunica i da će Vojvodina tražiti obeštećenje. Čanak je kazao da je RRA taj spot zabranila jer krši Opšte obavezujuće uputstvo emiterima u predizbornoj kampanji pošto se u njemu pominju imena. On je naveo i da je RRA potom reagovala na predizborni spot LSV u kojem se pojavljuje sa svojim detetom skretanjem pažnje emiterima da ne treba emitovati spotove u kojima se zloupotrebljavaju deca u političke svrhe i vređa njihovo dostojanstvo i da je time obeshrabrila emitere da ga emituju.
Zabrana spotova Lige socijaldemokrata Vojvodine od strane Republičke radiodifuzne agencije
     – Ne razumem čime je tu vređano dostajanstvo deteta – kazao je Čanak i dodao da to nije prvi slučaj da se učesnici izbora 6. maja pojavljuju u kampanji sa decom. Lider LSV je ukazao da je RRA prenebregnula činjenicu da se 6. maja ne održavaju samo izbori za predsednika Srbije, parlamentarni i lokalni, nego i pokrajinski izbori za koje je kazao da se ignorišu. 
Nenad Čanak
     – Pokrajinski izbori su u senci ostalih izbora što govori o nipodaštavanju institucija Vojvodine – naveo je Čanak i dodao da je objašnjenje RRA da emiterima nije zabranjeno da prate i kampanju za pokrajinske izbore ako to žele.


     – RRA mora dobro da promisli o principijelnosti svog delovanja – poručio je Čanak. On je kazao da je LSV pripremila novi set svojih predizbornih spotova.
(BILSV, 20.04.2012.)

Нема коментара:

Постави коментар