петак, 6. април 2012.

U SRBIJI JE REHABILITOVAN HITLEROV SAVEZNIK


     Viši sud u Beogradu rehabilitovao je 15.12.2011. kneza Pavla Karađorđevića, nekadašnjeg namesnika Kraljevine Jugoslavije i Hitlerovog saveznika. Rešenje o rehabilitaciji, koje je potpisala sudija Vesna Dželetović-Cucić, poništena je odluka Državne komisije iz septembra 1945.godine, kojom je knez Pavle proglašen - zločincem.


     U SRBIJI JE REHABILITOVAN HITLEROV SAVEZNIK KNEZ PAVLE KARAĐORĐEVIĆ (obojica su na slici) I PROGLAŠEN NACIONALNIM HEROJEM i "žrtvom komunizma " ......NOŠENI IZDAJNIČKO KOLABORANTSKIM I PODANIČKIM PRINCIPOM VLASTODRŠCI U BEOGRADU ... ONI IZ NATO MARIONETSKE I NACIONALISTIČKE POZICIJE I KLEROFAŠISTIČKE OPOZICIJE SPREMAJU NOVU REHABILITACIJU ... PITANJE JE ČIJU ?
     1 - Ratnog zločinca Draže Mihajlovića 
     2 - Ratnog zločinca Milana Nedića 
     3 - Ratnog zločinca Dimitrija Ljotića
     4 - Ratnog zločinca Adolfa Hitlera 
     5 - Ratnog zločinca Benito Musolinija 
     6 - SVIH NJIH ZAJEDNO O ISTOM TROŠKU !


‎     6. april 1941.


     U 5:20 časova sa teritorije Trećeg rajha, Mađarske, Rumunije i Bugarske otpočeo koncentrični napad nemačkih armija na Jugoslaviju. Nemačkim jedinicama su se u napadu na Jugoslaviju, 9. aprila pridružile mađarske jedinice i italijanske jedinice iz Albanije, a 11. aprila i italijanske jedinice iz Italije. U napadu su učestvovale 52 neprijateljske divizije - 24 nemačke, 23 italijanske i 5 mađarskih.


     Nemačka avijacija otpočela vazdušne napade na Beograd, koji je još 3. aprila proglašen za otvoren grad. Operacija bombardovanja Beograda nosila je naziv "Strašni sud" (nem. Strafgericht), a izvršila je Četvrta vazdušna flota pod komandom pukovnika Aleksandra Lera. Prvi napad, u tri talasa, uz učešće 234 bombardera i 120 lovaca trajao je od 6:30 do 8:00 časova, a tokom dana su izvedena još tri napada. Tučeni su objekti - železnička stanica, električna centrala, bolnice, stambene četvrti i skloništa u parkovima. Do 8. aprila je od bombardovanja poginulo oko 2.300 lica. Porušene su 672 zgrade, jako je oštećena 1.601 zgrada, a delimično je oštećeno 6.829 zgrada.


     Nemačka avijacija otpočela snažno bombardovanje aerodroma, železničkih čvorova i drugih vojnih i javnih objekata na čitavoj teritoriji Kraljevine Jugoslavije. Tokom dana Jugoslovensko kraljevsko ratno vazduhoplovstvo je izgubilo 115 aviona - 77 na zemlji i 38 u vazduhu, dok je nemački Luftvafe izgubio 21 avion.

Нема коментара:

Постави коментар