недеља, 1. април 2012.

U ISTANBULU NA SAMITU "PRIJATELJA SIRIJE": OSPORAVANJE TUĐEG SUVERENITETA


     "Preduslovi za početak demokratske tranzicije u Siriji" - zar to nije bio novi Ustav koji je usvojen 27.2.2012 u kome se prekida jednostranački sistem vlasti i uvodi ograničenje predsedničke dužnosti na samo dva mandata?
     Zar nije u svrhu prekida nasilja UN-ov Savet Bezbednosti odobrio tzv. "plan od 6 tačaka" pod vodstvom Kofi Anana?
     Sada moramo postaviti pitanje - koji je zapravo cilj tog samita? Cilj samita nije nikakvo okončanje krize već njeno sistematsko produbljivanje - na poslednjem samitu otvoreno se govorilo o kršenju osnovnih međunarodnih zakona i potrebi ilegalnog slanja oružje pobunjeničkim frakcijama unutar Sirije. Samit "Prijatelji Sirije" održan u Tunisu 24.2.2012. nastojao je da stvori paralelno međunarodno telo - izvan jurisdikcije UN-a - koje bi se svetu lažno predstavilo kao kakva nova "međunarodna zajednica".
     Konačni cilj je odglumiti masovnost ("140 visokih funkcionera i predstavnika mnogih zemalja sveta") i na osnovu iste kršiti međunarodne zakone i suverenitet druge međunarodno priznate države.
     Dostavljanje oružja, nasilno stvaranje "humanitarnih" koridora itd. - sve su to brutalna kršenja suvereniteta i međunarodnih prava.
     Da li su "Prijateljima Sirije" međunarodni zakoni "mrtvo slovo na papiru". 

Нема коментара:

Постави коментар