понедељак, 21. мај 2012.

BOGAROŠKI: LSV ĆE IMATI DUPLO VIŠE POKRAJINSKIH POSLANIKA


     NOVI SAD – Dva od osam kandidata Lige socijaldemokrata Vojvodine pobedila su u drugom krugu izbora za Skupštinu AP Vojvodine po većinskom sistemu, te će LSV u novom sazivu imati najmanje deset poslanika, izjavio je večeras na koferenciji za novinare u sedištu stranke u Novom Sadu potpredsednik Izvršnog odbora LSV Branislav Bogaroški. 
Branislav Bogaroski
     Kako je naveo, situacija je još neizvesna u Žablju, gde će rezultat glasanja biti veoma tesan, što bi Ligi moglo doneti i jedanaestog poslanika. Poslanici koji su mandat osvojili pobedom u drugom krugu pokrajinskih izbora su Miloš Šibul u Kikindi i Aleksandar Marton u Zrenjaninu.


     - U Kikindi, na osnovu 95,66 posto obrađenih biračkih mesta naš kandidat je pobedio sa 51,54 odsto glasova - naveo je Bogaroški. Razlika u apsolutnim brojevima u toj izbornoj jedinici je oko 1.100 glasova što, prema rečima Bogaroškog, u konačnom zbiru dodavanjem preostalih glasova ne može da se promeni.


     - Takođe, u izbornoj jedinici Zrenjanin 2, na osnovu 94 odsto obrađenog, naš kandidat ima 59,36 odsto glasova, a apsolutna razlika je negde oko 3.000 glasova. Tako da i tu očekujemo da, kad nam pristignu preostala dva biračka mesta, ostane otprilike taj odnos - naveo je Bogaroški. Ocenio je da Liga socijaldemokrata Vojvodine ima razlog da bude relativno zadovoljna izbornim rezultatom u Pokrajini. 


     - Mislim da je solidan uspeh Lige socijaldemokrata Vojvodine. Na prošlim izborima smo imali jednog kandidata u drugom krugu, sada smo ih imali osam – podsetio je on dodajući da će se sutra definitivno znati šta je bilo sa preostalim mandatom u Žablju. 
(BILSV, 20.05.2012.)

Нема коментара:

Постави коментар