
Upotreba kuhinjske soli izaziva žeđ u organizmu. Tečnost je potrebna da eliminiše otrov, budući da kuhinjska so spada u grupu stranih tela. To donosi teške posledice, izazivajući visok pritisak. Rastvor soli se delimično zadržava u tkivu i time dolazi do povećanja telesne težine. Ljubitelje soli muči česta glad i žeđ.
Od 15-20 grama kuhinjske soli koju normalno u tkivo unese većina ljudi kuvanom hranom, zdravi bubrezi mogu da izluče samo 5-7 grama. Zbog toga se takvi ljudi nenormalno znoje i teško podnose vrućinu. Ostatak koji telo ne može da izluči taloži se zajedno sa drugim kiselinama svuda po telu izazivajući najrazličitije bolesti, zakrčenje arterija i rak.
Upotreba soli u ishrani čoveka slična je savremenom tovljenju stoke. Hrana koja se dodaje stoci meša se sa kuhinjskom solju - jednom vrstom veštačkog đubriva. Zahvaljujući vodi koja se zbog takve hrane nakuplja u ćelijskim tkivima u mesu, kao i koncentrovanoj skrobnoj hrani, životinje brzo napreduju - duvaju se, uz pomoć otrova i vode. Ono što se normalno postiže za godinu dana na ovaj način odigrava se za tri meseca. Bez kuhinjske soli koja čini da su životinje vrlo žedne i proždrljive ovakvo rekordno brzo tovljenje ne bi bilo moguće.
Nemojte upotrebljavati mnogo soli. Dnevna količina unošenja je 3-5 grama. Koristite samo krupnu morsku so koja je manje prerađena od obične. Ova so se sastoji od gotovo stotinu elemenata, a kuhinjska od samo dva: natrijuma i hlora. Hlor je koncentrovani otrov. U obliku u kojem se nalazi u soli hlor ima toliko štetno dejstvo da čašom jakog rastvora kuhinjske soli čovek može sebi da oduzme život.

E.G.Vajt u knjizi "Saveti o životu i ishrani" piše da je so potrebna krvi, ali uzimana u malim količinama. Mi upotrebljavamo morsku so u dozvoljenim količinama. Što se tiče upotrebe soli u salatama ostavljamo na vama da li ćete je koristiti ili ne. Mnoge salate mogu da se jedu bez imalo soli i da budu uk usne.
Нема коментара:
Постави коментар