понедељак, 19. септембар 2011.

ASFALTIRANJE MAŽURANIĆEVE ULICE




Mažuranićeva ulica: nov asfalt - novo lice


     Asfaltiranje prve deonice Mažuranićeve ulice u dužini od oko 500 metara obišao je juče gradonačelnik Igor Pavličić. Na ovoj deonici iz pravca Ulice Dinka Šimunovića završeni su radovi na vodovodnoj mreži, izmešteno je šest bandera, a u toku je i izgradnja novog javnog osvetljenja. 


     - Ulica će biti asfaltirana u dužini od kilometar i po, što će obuhvatiti i trotoare, a uradiće se nova javna rasveta i atmosferska kanalizacija. Očekujem da će radovi biti gotovi u narednih mesec dana. Reč je o jednoj od većih investicija za grad, a sigurno o najvećoj u Petrovaradinu - rekao je Pavličić, najavivši kako građani Petrovaradina, kroz pojačano održavanje, mogu očekivati i sređivanje drugih ulica.


     Drugi deo Mažuranićeve ulice, koji broji oko dvadesetak kuća, nije ušao u projekat obnove, ali će stručna služba Zavoda za izgradnju grada, po rečima zamenika direktora ovog preduzeća Mirjane Dejanović, izaći u susret i ovim stanovnicima.
     - Razlog zašto u projekat nije ušao ovaj deo ulice je što je to slepa ulica, a mi smo sada vodili računa uglavnom o saobraćaju - rekla je Dejanović.


     Zbog velike denivelacije terena i pristupa postojećim objektima u Mažuranićevoj ulici oformljena su dva paralelna kolovoza u dužini od oko 200 metara, a projektnim rešenjem planirano je da se izgradi nov kolovoz i pešačka staza širine 1,6 metara. Slivnici za odvodnjavanje biće postavljeni uz nižu ivicu kolovoza i priključeni na šahtove novoprojektovane kanalizacije. Radove na gradnji saobraćajnih površina izvodi ''Put-invest'' iz Sremske Kamenice, ugovorena vrednost investicije je skoro 90 miliona dinara, a rok za završetak radova je 88 dana. (A. L.)

1 коментар: