среда, 28. септембар 2011.

PRIMENA ODREDBE O ZIMSKIM GUMAMA SE ODLAŽE


     Pomoćnik ministra za puteve i bezbednost saobraćaja Ministarstva za infrastrukturu i energetiku Dragan Jovanović izjavio je danas u Nišu da će primena odredbe o zimskim gumama na sva četiri točka biti odložena za godinu dana.

     ''Za predstojeću zimsku sezonu vozači će biti u obavezi da imaju gume sa šarom dubine preko četiri milimetra samo na pogonskim točkovima'', rekao je Jovanović novinarima tokom održavanja stručnog skupa o bezbednosti saobraćaja.


     Odluka o odlaganju primene odredbe o zimskim gumama biće objavljena naredne sedmice, najavio je Jovanović.


     On je dodao da je ta odluka predviđena na osnovu ranijih konsultacija ministra infrastrukture i energetike Milutina Mrkonjića i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića.


     Jovanović je rekao da je odluka o odlaganju ove odredbe usledila kako bi se pomoglo građanima Srbije u periodu krize i kako bi se odlaganjem te obaveze rasteretili kućni budžeti.


     Stručni skup o bezbednosti saobraćaja u oblasti osposobljavanja kandidata za vozače i tehničke ispravnosti vozila organizovali su Udruženje za unapređenje saobraćaja Srbije i Visoka škola strukovnih studija za menadžment u saobraćaju iz Niša.
(Tanjug, 28.09.2011.)

Нема коментара:

Постави коментар