уторак, 12. јун 2012.

ČLANSTVO U OBRAZU I NASTAVAK NJIHOVIH IDEJA SANKCIONISATI KAO KRIVIČNO DELO


     NOVI SAD, 12. jun – Iako je zabrana Obraza još jedna dobra vest za Srbiju, ostaje nejasno zašto je trebalo čekati šest ipo godina da do toga i dođe. 
LSV
     Skupština AP Vojvodine, dok je na njenom čelu bio Bojan Kostreš, zatražila je i od MUP-a dobila Informaciju o delovanju članova neformalnih grupa i pojedinaca s neonacističkim obeležjima na području Republike Srbije, na osnovu koje je pokrajinski parlament 20. decembra 2005. i zvanično zatražio zabranu "Obraza", kao i onemogućavanje delovanja ostalih neformalnih ekstremističkih grupa.


     Činjenica je da bi bila sprečena mnoga zla i nasilja, te da bi Obraz, njegovi ideolozi i kreatori bili bar za neko vreme onemogućeni da šire svoj uticaj na mlade u Srbiji.


     Sada, nakon zabrane, očekujemo i konkretne mere, poput toga da članstvo u Obrazu ili nastavljanje njihovih ideja bude krivično delo, kako bi se ova organizacija i konačno ugasila.


     Prošlog juna zabranjen je Nacionalni stroj, a danas Obraz. 


     Njihovom zabranom još nije završen obračun sa svim organizacijama koje skrivene pod plaštom "patriotizma" zagovaraju nasilje i mržnju.


     Ustavni sud je do sada propustio da zabrani navijačke podgrupe i SNP "Naši".


     Nadamo se da na to nećemo čekati neki naredni jun.
Biro za informisanje 
Lige socijaldemokrata Vojvodine

Нема коментара:

Постави коментар