петак, 15. јун 2012.

EKSKLUZIVNI IZVEŠTAJ LIBANSKOG LISTA AL-MANAR: POBUNJENICI U SIRIJI VEĆ OTELI CIVILE KOJI ĆE BITI NOVE ŽRTVE SMIŠLJENOG MASAKRA


     Libanski list Al-Manar navodi kako poseduje "ekskluzivne informacije iz jako pouzdanih izvora" o grupi civila koja je zarobljena od strane pobunjenika i kojoj se sprema likvidacija sa ciljem novog smišljenog masakra, za kojeg će se okriviti sirijska vojska, tačno poklopio sa izjavama portparolke američkog State Department-a, Viktorije Nuland, koja je na pres konferenciji izjavila da strahuje da "sirijske vlasti pripremaju novi masakr u gradu Hafa".
     Ceo Al-Manar izveštaj:
     "Dobro informisani izvori rekli su nam da su anti-vladine naoružane grupe otele grupu mladih civila iz sela u okolini Hafe. Za vreme tog incidenta, koji se desio pred neki dan, militanti su zapretili da će ubiti civile, tvrde naši izvori.


     Naši izvori takođe veruju da bi pobunjenici mogli počiniti novi masakr ubijajući otete civile, tako da bi za taj čin optužili pripadnike sirijske vojske, što bi se tačno poklopilo sa izjavama koje su saopštene iz Vašingtona.


     Al-Manarovi izvori veruju da postoji direktna korelacija između otmice i pretnji sa jedne strane i izjave američke portparolke Viktorie Nuland, koja je upozorila 'da sirijske vlasti možda pripremaju masakr u regiji Hafa'.


     UN izaslanik Kofi Anan izrazio je "duboku zabrinutost" zbog eskalacije nasilja između vladinih snaga i opozicionih grupa u Siriji i pozvao na 'hitan' pristup međunarodnim posmatračima u grad Hafa u regiji Latakia."


     Prema pisanju Wall Street Journal-a, sirijska državna televizija objavila je da su vladine snage zauzele Hafu u planinskoj provinciji Latakia nakon intenzivne borbe.
(almanar.com.lb | Wall Street Journal)

Нема коментара:

Постави коментар