понедељак, 11. јун 2012.

SPS DA PRIHVATI PLATFORMU IVV


     NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov istakla je za današnji broj Novina novosadskih da će saradnja sa Socijalističkom partijom Srbije u pokrajinskoj skupštini biti moguća samo ukoliko socijalisti prihvate "pravila igre" koja važe u Vojvodini. 
Aleksandra Jerkov
     – Mi ne zaboravljamo da je upravo SPS ukinuo vojvođansku autonomiju, a u koalicionu većinu je ta partija dobrodošla samo ako prihvati platformu Izvršnog veća po kojoj Vojvodina ima izvršnu, zakonodavnu i delom sudsku vlast, kao i izvorne prihode i imovinu. Ukoliko su spremni za to, onda neka tu promenu u stavovima objašnjavaju svojim biračima, a ako nisu, onda neka traže drugog koalicionog partnera – izričita je Jerkova u izjavi za taj list. Novine novosadske pišu i da Liga očekuje ozbiljniju ulogu u pokrajinskoj administraciji a da bi se, umesto na podelu kolača, trebalo fokusirati na funkcionalnost i orijentaciju nove Vlade, koja bi trebalo da "beskompromisno zastupa interese Vojvođana i Vojvođanki".


     – Prvi i prioritetni zadatak novih vojvođanskih vlasti morao bi biti Zakon o finansiranju Vojvodine. Ukoliko on ne bude predložen u dogledno vreme, mi ćemo ga predložiti sami, ali bi zajednička inicijativa značila da Vojvođani imaju vlast kojoj njihovi interesi jesu na prvom mestu – navedeno je iz Lige za Novine novosadske, uz dodatak da je Liga spremna da preuzme veću odgovornost u poslu koji je pred pokrajinskom adiministracijom.    
(BILSV, 07.06.2012.)

Нема коментара:

Постави коментар