петак, 29. јун 2012.

U POKRAJINSKOJ VLASTI ILI LSV ILI SPS


     NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine neće učestvovati u pokrajinskoj vlasti ukoliko se u njoj nađe Socijalistička partija Srbije, izjavila je danas portparolka LSV Aleksandra Jerkov, a prenosi Tanjug.
Aleksandra Jerkov
     – Za Ligu ne postoji dilema - mi smatramo da za SPS više nema mesta u vlasti u pokrajini – rekla je Jerkova i dodala da je SPS pokazao da funkcioniše po prinicipu "ko da više". 


     Jerkova, koja je i kandidatkinja LSV za gradonačelnicu Novog Sada, uoči početka konstitutivne sednice gradskog parlamenta, rekla je da je što se tiče formiranja gradske vlasti začuđena ponašanjem Demokratske stranke budući da su se u poslednja dva dana u medijima pojavile informacije da DS o formiranju nove gradske većine pregovara sa DSS, SPS, Dverima i SRS.


     – Kao što je Đilas u Beogradu pitao socijaliste tako i ja u Novom Sadu pitam demokrate u čemu je problem i gde je zapelo i zbog čega su sada DSS, Dveri i SRS prihvatljiviji od LSV – rekla je Jerkova i dodala da veruje da će ipak novu vlast činiti koalicija u kojoj će biti i LSV i DS. 


    Ona smatra da priče o koaliciji demokrata sa DSS, Dverima i SRS predstavljaju "pojedinačan ispad pojedinih članova DS". Naglasila je i da LSV aktivno o novoj gradskoj vlasti pregovara sa demokratama i socijalistima u Novom Sadu.
(BILSV, 29.06.2012.)

Нема коментара:

Постави коментар