недеља, 29. јул 2012.

DAČIĆ I VUČIĆ IZ BEOGRADA PREKRAJAJU IZBORNU VOLJU GRAĐANA VOJVODINE


     Premijer Ivica Dačić kaže da će novu vlast po republičkom modelu narednih dana dobiti Novi Sad i Smederevska Palanka, a da u Beogradu zasad neće biti promena.
     On je najavio da će narednih dana koalicioni partneri koji čine vladu napraviti spisak gradova i opština u kojima će biti formirana vlast po republičkom modelu bez obzira na izbornu volju građana.


     "Gde god je moguće treba upodobiti formiranje vlasti na lokalnom nivou u skladu sa republičkim", rekao je Dačić istakavši da se ništa neće raditi silom.


     On je precizirao da će predmet razgovora o promeni vlasti, između ostalih, biti Novi Sad i Smederevska Palanka, a da je u Beogradu Dragan Đilas ubedljivo pobedio i da za sada promena neće biti. Prema Dačićevim rečima, to nije nikakva prevara izborne volje građana, već upodobljavanje vlasti na lokalnom nivou u skladu sa republičkom.
     "Imamo nelogičnu situaciju da SPS nije na vlasti na primer u Vojvodini, a sa druge strane SPS u nekim opštinama poštuje dogovor sa DS zbog čega se SNS naljutila i iz te ljutnje u pojedinim opštinama pravi vlasti sa DS, a izbacuju SPS", objasnio je novi premijer Dačić, koji je i lider SPS. 


     On je najavio i da će u toku ove nedelje Skupština Srbije izabrati novog zaštitnika građana u skladu sa republičkim vlašću i da će Skupština raspravljati o još nekim bitnim zakonima koje je vlada uputila parlamentu. 


     Kako je dodao, neki predlozi zakona koje je prethodna vlada uputila Skupštini biće vraćeni vladi i svaki ministar će analizirati te akte ponovo. 
     Dačić je navio i da će posle pauze u radu, krajem avgusta, Skupština raspravljati o zakonima iz oblasti ekonomije i informisanja.

Нема коментара:

Постави коментар