среда, 25. јул 2012.

DINKIĆEV NOVI MODEL DECENTRALIZACIJE: SMENITI STRANKE KOJE SU POBEDILE NA IZBORIMA I POSTAVITI PO UKUSU REPUBLIČKIH VLASTI


     Vlast u Novom Sadu formirali su DS, LSV i koalicija oko SPS-a. DS ima 18 odborničkih mandata, LSV, na čijoj listi su bili i kandidati SPO 15, a koalicija oko SPS-a 7 odbornika tako da zajedno imaju 40 od ukupno 78 odbornika. 
     SNS ima 15 mandata, Romska demokratska stranka 6, DSS, SRS i Dveri po 5, SVM i Nijedan od ponuđenih odgovora (NOPO) po jedan mandat.


     Taj neko, dodao je, ne zna šta radi, ne rešava probleme i ne uspostavlja stabilnost nego hoće nestabilnost. 


     I aktuelni gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić kaže da budući ministar finansija umesto da odgovori kako će rešiti goruće ekonomske probleme, prvo šalje poruku u kojoj najavljuje smenu vlasti u Novom Sadu, gde inače URS nije ni prešao cenzus. 


     Pavličić ukazuje da je u pitanju "verovatno novi model decentralizacije koji stiže iz Beograda, sa namerom da se smenjuju stranke koje su pobedile na izborima u Novom Sadu, voljom Novosađana". 


     "Oni koje su građani već vrednovali na izborima, sada dovode u pitanje političku volju Novosađana, jer lokalna vlast nije po nečijem političkom ukusu", kaže Pavličić i dodaje da veruje svojim sadašnjim koalicionim partnerima. 


     "Lično, imam puno poverenje u koalicione partnere i reč koju smo dali jedni drugima prilikom formiranja sadašnje gradske vlasti i smatram da će vremenom naši odnosi biti samo čvršći. Hvala Novosađanima što misle svojom glavom i što su nam još jednom dali podršku u našem voljenom gradu", naveo je on u saopštenju.

Нема коментара:

Постави коментар