уторак, 3. јул 2012.

SKUPŠTINA OTVORENA ZA RASHLAĐIVANJE GRAĐANA


     NOVI SAD – Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov naložila je danas da se hol III ulaza zgrade novosadskog parlamenta u Ulici Žarka Zrenjanina 2, otvori kako bi se Novosađanima i Novosađankama koji u svojim domovima nemaju klima uređaje, a teško podnose vrućine, omogućilo da tokom visokih dnevnih temperatura borave u klimatizovanom prostoru. 
LSV
     U holu su postavljene stolice, novine i voda, tako da osim trudnica, najstarijih i sugrađana sa zdravstvenim tegobama, na tom mestu svakim danom od 11 do 18 časova zaklon od velikih vrućina mogu da potraže svi koji žele da se osveže, predahnu i odmore. 


     U holu će dežurati i volonteri Crvenog krsta, te građani i građanke mogu da im se obrate za pomoć.


     Predsednica Skupštine grada i član Gradskog veća za socijalno zaštitu i brigu o porodici i deci Milan Đukić pozvali su istovremeno i druge gradske ustanove i preduzeća u svim delovima Novog Sada da učine isto i osposobe klimatizovane prostore u kojima bi građanke i građani mogli da se rashlade i osveže. 


     Jerkova je danas razgovarala i sa direktorom JKP "Vodovod i kanalizacija" Brankom Bjelajcem od kojeg je zatražila da na najprometnijim mestima u Novom Sadu i prigradskim naseljima postavi cisterne sa vodom, kako bi građani i građanke mogli da se osveže usled visokih temperatura. 


     Predsednica novosadskog parlamenta razgovarala je i sa direktorom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Zoranom Štrbcem, koji je informisao o većem broju intervencija usled velikih vrućina.
(BILSV, 03.07.2012.)

Нема коментара:

Постави коментар