четвртак, 5. јул 2012.

PREŽIVETI NA PLUS 40: INSPEKCIJA NE DOZVOLJAVA NI DA SE GRAĐANI BESPLATNO OSVEŽE NA ULICI


     NOVI SAD - Inspekcijske službe danas su uklonile cisternu koju su radnici JKP "Vodovod i kanalizacija" postavili u centru Novog Sada, kako bi građani mogli da se rashlađuju po izuzetno visokoj spoljašnjoj temperaturi.
     Predsednica Skupštine Novog Sada Aleksandra Jerkov je od direktora Vodovoda Branka Bjelajca zatražila da se na najprometnijim mestima u Novom Sadu i u prigradskim naseljima postave cisterne sa vodom, kako bi se građani rashladili.


     "Nažalost, ja kao predsednica Skupštine mogu samo nešto da iniciram, ali ne i da sprovedem jer nisam izvršni organ", rekla je Jerkovljeva agenciji Beta povodom informacije da je uklonjena cisterna iz Njegoševe ulice u centru grada.


     Predsednica Skupštine grada naložila je u toku dana da se hol III ulaza zgrade novosadskog parlamenta u Ulici Žarka Zrenjanina 2, otvori kako bi se Novosađanima i Novosađankama, koji u svojim domovima nemaju klima uređaje a teško podnose vrućine, omogućilo da tokom visokih dnevnih temperatura borave u klimatizovanom prostoru.


     Takođe je inicirala da radnici Vodovoda sutra na nekoliko hidranta postave montažne česme kako bi građani mogli da se rashlađuju, ali je navodno i ova inicijativa blokirana.


     "Ne mogu da verujem da bi neko takvu inicijativu blokirao, jer je ona na dobrobit svih građana Novog Sada", rekla je Aleksandra Jerkov.


     U klimatizovanom holu skupštinskog zdanja u ulici Žarka Zrenjanina danas su postavljene stolice, novine i voda, što bi dodatno trebalo da olakša boravak trudnicama, najstarijima i sugrađanima sa zdravstvenim tegobama.


     U holu su postavljene stolice, novine i voda tako da osim trudnica, najstarijih i sugrađana sa zdravstvenim tegobama, na tom mestu svakim danom od 11 do 18 časova zaklon od velikih vrućina mogu da potraže svi koji žele da se osveže, predahnu i odmore.


     U holu dežuraju i volonteri Crvenog krsta, ako nekim građanima bude zatrebala medicinska pomoć.


     Aleksandra Jerkov i član Gradskog veća za socijalno zaštitu i brigu o porodici i deci Milan Đukić pozvali su danas i druge gradske ustanove i preduzeća u Novom Sadu da osposobe klimatizovane prostore u kojima bi građani mogli da se rashlade i osveže.


     Predsednica Skupštine grada i član Gradskog veća za socijalno zaštitu i brigu o porodici i deci Milan Đukić pozvali su istovremeno i druge gradske ustanove i preduzeća u svim delovima Novog Sada da učine isto i osposobe klimatizovane prostore u kojima bi građanke i građani mogli da se rashlade i osveže.


     Predsednica novosadskog parlamenta razgovarala je i sa direktorom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Zoranom Štrbcem, koji je informisao o većem broju intervencija usled velikih vrućina.

Нема коментара:

Постави коментар