понедељак, 30. јул 2012.

URS: LSV POLICIJOM BRANI FOTELJE! - ILI VOLJU GRAĐANA?


     Da li se do rezultata lokalnih izbora dolazi komponovanjem na osnovu rezultata postignutim na republičkim izborima ili postoje, još uvek, lokalni izbori? Koliki se pobednički rezultat na lokalnim izborima mora postići da bi se izbeglo prekomponovanje izborne volje građana? Koji je to procenat? Kada su mandati dati na raspolaganje onima koji su ih dobili od političkih partija, da li se unapred podrazumevalo da će se sa njima trgovati?
     NE BIRAJU sredstva u želji za vlašću - BIRAJU sredstva za vlašću: prete, ucenjuju i kupuju mandate


     Novosadski odbor Ujedinjenih regiona Srbije saopštio je da predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine, tvrdnjama da nije moguće prekomponovanje vlasti u Novom Sadu i pozivima da državni organi brane aktuelnu gradsku vlast, NE BIRAJU sredstva u želji za vlašću. Na osnovu ovog saopštenja dalo bi se zaključiti da oni koji prete, ucenjuju ili kupuju mandate BIRAJU sredstva za vlašću.


     "Sramota je policijom braniti fotelje" - prekompozitori neće sedeti u foteljama


     "Sramota je policijom braniti fotelje", kaže se u saopštenju Gradskog odbora URS povodom izjave predsednice Skupštine Novog Sada Aleksandre Jerkov da u odbranu izborne volje Novosađana treba da se uključe policija, tužilaštvo i sudovi. Fotelja je pojam vlasti. Ovde bi se mogle zaključiti dve stvari: prvo da prekompozitori neće sedeti u foteljama - već na stolicama, klupama, i drugo da policija, tužilaštvo i sudovi ne treba da se bave kriminalom, a pošto su to specijalizovane institucije - po njima treba da se bave zaštitom kriminala. Po njima izborna volja građana ne zaslužuje bilo kakav vid zaštite.


     Odlika autoritarnih režima - pretnje, ucene i kupovina mandata


     Gradski odbor URS navodi da je "korišćenje policije za odbranu fotelja odlika autoritarnih režima" i podseća da se lokalne vlasti biraju formiranjem skupštinske većine i da taj proces vode političke stranke. Dakle, postupak vode sve političke stranke, a ne samo političke stranke koje su prešle cenzus. Sledi mogućnost da mandate kupuju i oni koji nisu prešli cenzus ili nisu ni bili učesnici aktuelnih izbora. Zašto bismo učestvovali na izborima i trošili resurse kada mandate možemo kupiti. Pronaćićemo tajkune koji će nam dati pare da uložimo na tržnicu mandata, a posle ćemo im odgovarajućim zakonima vratiti usluge. Kakav je to režim? Nije autoritaran, a prodat svakako jeste.


     Alhemičarske sposobnosti - prekomponovanje izbornog rezultata


     "Pozivanje policije da čuva fotelju Aleksandre Jerkov najveći je politički presedan još od događaja koji su prethodili 5. oktobru 2000. godine", ističe Gradski odbor URS i navodi da je "LSV raznim alhemičarskim sposobnostima ostvarila 'zapažen' rezultat na izborima". LSV je pozivala i predsednika Nikolića i sve koji imaju dokaze da ih predaju policiji, tužilaštvu i sudovima. Pošto po URS-u izborna volja ne zaslužuje bilo kakav vid zaštite ovih institucija, sve je ostalo na praznoj priči o krađi izbora. Doduše, priča nije bila prazna. Prevarila je dovoljan broj građana koji su od predsednika videli žrtvu i preokrenuli rezultat u drugom krugu. Po zadivljujućim alhemičarskim sposobnostima, poznat je neko drugi, a ne LSV. Reklo bi se da su to oni koji prekomponuju volju građana na lokalu upodobljujući je sa REPUBLIKOM.


     Podsetimo, predsednica gradske skupštine Novog Sada i funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je u subotu da će ta stranka pozvati Novosađane i pravosudne organe da brane izbornu volju građana. Ona smatra da ljudi koji vode lokalne stranačke odbore, ukoliko su ozbiljni i ako drže do sebe, ne smeju da dozvole da im se iz Beograda diriguje kako će gradovi u kojima oni žive da izgledaju.

Нема коментара:

Постави коментар