субота, 7. јул 2012.

"KAUBOJŠTINA" U ZRENJANINU - SNS DO "VOLJE GRAÐANA" KUPOVINOM DVA MANDATA

      Nakon dugog iščekivanja većinu obezbedile stranke oko SNS i SPS uz pomoć kupovine mandata! Takva trgovina iza leđa građana i prekrajanja njihove izborne volje predstavila je novu vlast u Zrenjaninu.


      Goran Knežević iz SNS izabran je juče za novog gradonačelnika Zrenjanina, i to na nenajavljenoj sednici, nakon političkog "preleta" odbornika LSV i SPO. Knežević je izabran posle verifikacije mandata na konstitutivnoj sednici, a nakon što su odbornici naprednjaka i SPS, pojačani dojučerašnjim članovima drugih stranaka Lukrecijom Ursulesku i Ljubomirom Stanislavljevim, ušli u salu Skupštine grada.
     Svih 35 odbornika nove većine došlo je jednim autobusom, a do zgrade Skupštine su se probili zaštićeni kordonom, dok su im članovi DS i Lige dovikivali "Lopovi, lopovi", držeći u rukama sliku Lukrecije Ursulesku (LSV) iz Ečke, na kojoj je pisalo da se "prodala za 15.000 evra". Lokalni odbor LSV je dan ranije prijavio da je ova njihova odbornica "nestala" i da je možda oteta.


     Između ostalog, ova sednica SG Zrenjanina ostaće upamćena po tome što, posle 16 godina, DS i LSV nisu stožeri lokalne vlasti, u koju se nakon 12 godina vratio SPS.


     "Ova sednica, koja je bila zakazana za 10. jul, nema legalitet i zbog toga što mandati odbornika nisu verifikovani, a nisu imali ni izveštaj izborne komisije", rekao je Dejan Čapo, predsednik Gradskog odbora LSV.


     Sa druge strane, Goran Knežević je rekao da je "pravda spora, ali dostižna" i da mu je osnovni cilj da Zrenjanin, čiji je već bio gradonačelnik, ponovo bude grad budućnosti. "Skupštinska većina je formirana na osnovu volje građana", zaključio je Knežević.

Нема коментара:

Постави коментар