недеља, 8. јул 2012.

SVAKI ISKORAK IZ ĆORSOKAKA DOBRODOŠAO


     NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za Dnevnik, komentarišući jučerašnje rukovanje Borisa Tadića i Hašima Tačija u Dubrovniku, da je tumačiti elementarnu pristojnost kao politički stav potpuno zlonamerno. 
Nenad Čanak
     On, međutim, kaže i da nije jednostavan odgovor na pitanje da li su Tadić i Tači trebali da se sretnu i razgovaraju mnogo ranije.


     - Naime, o ulozi Hašima Tačija u događajima na Kosovu, i to u svetlu svih principa na kojima je zasnovan Haški tribunal, nešto je o čemu je davno morala da se izjasni međunarodna zajednica. Ona to, međutim, nije učinila, a kad je već tako, treba imati u vidu da izolacionizam nikada nije davao nikakve rezultate i da je inaćenje sa stvarnošću najgori oblik inata – rekao je predsednik LSV.


     Čanak je dalje dodao:


     - U svakom slučaju, neprincipijelnost dela međunarodne zajednice, kao i zloupotrebe kosovske tragedije od strane pojedinih političkih krugova u Srbiji, doveli su do toga da se ni ne nazire bilo kakvo održivo rešenje na Kosovu. I upravo zbog toga je svaki iskorak iz tog ćorsokaka dobrodošao – ocenio je lider LSV.   
(BILSV, 08.07.2012.)

Нема коментара:

Постави коментар