петак, 3. фебруар 2012.

DRŽAO DRUGARICU DA VISI SA SPRATA



Otac: Uhvatio je devojčicu za noge i prebacio preko gelendera. Visila je tako sa drugog sprata, glavom nadole.
Nasilnik: Negira da je devojčicu prebacio preko gelendera, već da ju je samo naslonio na ogradu i kroz šalu joj zapretio da će je baciti preko ograde. 
Novosadska policija: Upoznata sa slučajem, razgovarali sa osumnjičenim maloletnikom koji je dao iskaz u prisustvu roditelja i tvrdi da je u pitanju bila samo igra. 
Direktor škole: U pitanju je bila igra dvoje dece. Niti je on nju držao za noge, niti preko gelendera. Deca su se gurkala oko ograde i učenik je pridigao drugaricu na gelender, ali ne da visi preko njega. 

     Novi Sad - Četrnaestogodišnji učenik Osnovne škole "Jožef Atila" u Novom Sadu G. K. osumnjičen je za maltretiranje godinu dana mlađe drugarice Z. I. iz razreda.


     Kako tvrde njeni roditelji, učenik, poznat po problematičnom ponašanju, uhvatio je devojčicu za noge i prebacio preko gelendera.


     Visila je tako sa drugog sprata, glavom nadole. Preplašena devojčica zbog straha danima nije pohađala nastavu, a roditelji su čak razmišljali o tome da je ispišu iz te i upišu u drugu školu.


     Pojedine devojčice su vrištale i molile ga da je spusti, dok su se drugi đaci smejali - priča otac trinaestogodišnjakinje Z. I., koji je slučaj prijavio policiji. 


     Otac veruje da je nasilnik hteo da zaplaši ostale učenike, pa je zato maltretirao njegovu ćerku. 


     Prvo smo pomislili da ćerku prebacimo u drugu školu, ali smo onda shvatili da time ništa ne bismo rešili. Problem bi ostao u školi "Jožef Atila". Zato smo zahtevali od školske uprave da se taj učenik prebaci u Školu za obrazovanje odraslih "Sveti Sava", gde bi bio pod stalnim nadzorim policije i nadležnih organa starateljstva - kaže otac. 


     U novosadskoj policiji kažu da su upoznati sa slučajem i da su već razgovarali sa osumnjičenim maloletnikom. - G. K. je dao iskaz u prisustvu roditelja i tvrdi da je u pitanju bila samo igra


     On negira da je devojčicu prebacio preko gelendera, već da ju je samo naslonio na ogradu i kroz šalu joj zapretio da će je baciti preko ograde - saznaje "Blic" u policiji, koja čeka video-zapis sa školskih kamera, čime će se utvrditi sve što se dogodilo. 


     U školi "Jožef Atila" navode da je u pitanju bila samo igra. Navode i da su oba učenika posle incidenta bila na razgovoru kod školskog psihologa. 


     "U pitanju je bila igra dvoje dece. Sve je naduvano. Niti je on nju držao za noge, niti preko gelendera. Deca su se gurkala oko ograde i učenik je pridigao drugaricu na gelender, ali ne da visi preko njega. Deca su već razgovarala s psihologom škole i slučaj ćemo rešiti narednih dana", kaže direktor Dragan Utržan.




Нема коментара:

Постави коментар