понедељак, 21. мај 2012.

ČANAK: NEMA RAZLOGA ZA TUGU


     BEOGRAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za B92 da je Boris Tadić bio bolji kandidat na predsedničkim izborima ali da su građani glasali kako su glasali. 
Nenad Čanak
     On je dodao da agencije za ispitivanje javnog mnjenja treba dobro da razmisle o svojem kredibilitetu s obzirom na procene koje su davale pre drugog kruga, javila je ta televizija. Čanak je naveo i da odluka o koaliciji za formiranje Vlade Srbije između DS-a i SPS-a nije pomućena rezultatima predsedničkih izbora.


     - Nisu samo SPS i DS u koaliciji, tu smo mi, JS, PUPS. Odluka o toj koaliciji nije pomućena ovim. Nije cilj bio vlada po svaku cenu, nego ona koja ide ka Evropi. U svakom timu tokom pregovora o vladi biće predstavnik LSV. Neke stvari se ne menjaju - kaže Čanak. On je dodao da su izbori pokazali da građani većinski žele da Tadić više ne bude predsednik, da je to Nikolić, i da je narod to hteo, ali i da je hteo i pre dve nedelje skupštinsku većinu kakvu je dobio.  


     - Ko se boji rezultata izbora, neka ne ide na njih. Nema razloga za tugu, nije prvi put da glasanje ima čudne rezultate - istiakao je Čanak. Nenad Čanak je jedini stranački lider koji je u sedištu DS-a želeo da govori za sada sa medijima, prenosi B92.


     On je objasnio da je rezultat predsedničkih izbora "nešto sasvim drugo" u odnosu na rezultat parlamentarnih izbora na kojima su stranke koje čine aktuelnu većinu dobile podršku građana.


     - Nemojte zaboraviti da smo pre dve nedelje imali parlamentarne izbore na svim nivoima. Ovo je nešto sasvim drugo - građani su većinski želeli da Boris Tadić ne obavlja više predsedničku funkciju. Tomislav Nikolić je sada tu, ne mislim da je to dobro za zemlju, ali to je volja građana i videćemo kako će se stvari odvijati - kazao je Čanak.
(BILSV, 20.05.2012.)

Нема коментара:

Постави коментар