четвртак, 17. мај 2012.

REFERENDUM ZA EVROPU I PROTIV


     NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak poručio je večeras na završnoj konvenciji predsedničkog kandidata liste "Izbor za bolji život" Borisa Tadića u beogradskoj Areni da su "maske pale" i da je sada sasvim jasno da u nedelju Srbija nema samo izbore već referendum za Evropu i protiv, javlja RTV.
Nenad Canak
     - Mi glasamo za Evropu - poručio je Čanak i dodao da Tadića zna dugo, iz dobrih i loših vremena, i da ga on nikada nije slagao.


     - Uvek je bio hrabar. Tadić je dobar čovek, pošten čovek, pobednik... Mi naše ubeđenje nećemo menjati, naše smo značke i znakove nosili kada su se dobijali izbori na njih ili gubila glava i nosićemo ih uvek. U nedelju, zato, pobeda! Boris Tadić predsednik - poručio je Čanak.


     - Dvadeseti maj je referendum o tome da li Srbija ide u EU ili vrluda na tom putu. To je referendum o našoj budućnosti, o budućnosti našeg regiona, o tome kuda Srbija treba da ide - poručio je Boris Tadić. 


     Tadić je istakao da je DS u protekloj deceniji uspela da pomiri i Srbiju unutar nje same, i Srbiju sa regionom i svetom.


     - Danas imamo podršku cele Evrope jer smo učinili napor da pomirimo i Srbiju i regioni i svima smo pružili ruku", rekao je on i poručio da od toga neće odustati.


     Na konferenciji su govorili i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas, Lider Socijaldemokratske partije Rasim Ljajić, kao i specijalni izaslanik francuskog predsednika Alan Rišar.


     - Možete gospodine Tadiću da računate na punu podršku Olanda i njegove vlade u sledećoj etapi vaše evropske integracije - poručio je Rišar. Završna konvencija predsedničkog kandidata BOrisa Tadića i koalicije "Izbor za bolji život", okupila je u Beogradskoj areni brojne poznate ličnosti, između ostalih, Miru Banjac, Branislava Lečića, Momčila Bajagića Bajagu, Voju Brajovića, kao i brojne predstavnike Srba iz regiona.
(BILSV, 17.05.2012.) 

Нема коментара:

Постави коментар