уторак, 29. мај 2012.

LIGA TREBA DA IMA GRADONAČELNIKA NOVOG SADA


     NOVI SAD - Portaprolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidatkinja LSV za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov, izjavila je za Radio 021 da je Liga spremna za pregovore o formiranju gradske vlasti, ali da ne zna zašto demokrate još ne pozivaju na razgovore. 
Aleksandra Jerkov
     – Novi Sad će verovatno biti predmet nekog šireg dogovora na republičkom i pokrajinskom nivou, s obzirom na to da se radi o glavnom gradu Vojvodine, ali to ne znači da mi ne možemo da sednemo i da se dogovorimo o načinu na koji želimo da funkcioniše naš grad u budućnosti. Mi smo spremni sve i da pregovori budu danas – kaže Jerkova. Ona smatra da na osnovu broja glasova koje je LSV osvojila u Novom Sadu, Ligi pripada mesto gradonačelnika, ali da pitanje ko će biti na toj funkciji, ostaje otvoreno. 


     – Pitanje je šta znači insistirati na tome. Ako je pitanje da li ćemo dovesti u pitanje dogovor oko formiranja vlasti i ostaviti mogućnost da vlast formira Srpska napredna stranka u gradu, zbog toga da bi neko bio gradonačelnik, onda ne. Nećemo se tako neodgovorno ponašati, ali svakako mislimo da Liga socijaldemokrata Vojvodine treba da ima gradonačelnika – kaže Aleksandra Jerkov koja je o istoj temi govorila i za Dnevnik. I današnji Blic piše da LSV ne podustaje od mesta gradonačelnika Novog Sada, te da je, očekujući poziv za razgovore, pripremila predlog sa kojim ide pred Demokratsku stranku. 


     – Imamo pravo da tražimo gradonačelničko mesto, a nemamo nameru da se odreknemo dosadašnjih pozicija. Na demokratama je da u skladu sa ostvarenim rezultatom smanje udeo u vlasti i ponude mesta socijalistima koji su tražili "Čistoću", Spens i "Tržnicu" – zaključila je Jerkova. 
(BILSV, 29.05.2012.)

Нема коментара:

Постави коментар