субота, 12. мај 2012.

ČANAK: TADIĆ IZVUKAO SRBIJU IZ RALJA NACIONALIZMA


     NOVI PAZAR - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak poručio je večeras u Novom Pazaru da je Boris Tadić bio dobar predsednik, i da je uspeo Srbiju da izvuče iz ralja nacionalizma.
Nenad Čanak
     - Jedno je sigurno, a to je da mi koji smo se decenijama borili za dobar kvalitetan i miran zajednički žvot nikada nećemo odustati od tog cilja i tog ideala. Odlučujuća bitka je 20. maja kada ćemo još jednom pokazati da ova zemlja i narod pripadaju Evropi i da niko nema pravo da je iz nje izvlači - poručio je Čanak, a prenosi Radio televizija Vojvodine.


     Kandidat za predsednika Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić poručio večeras da će se i u budućnosti zalagati za mir i stabilnost Srbije, ali i pomirenje i stabilnost čitavog regiona.
On je na gradskom šetalištu u Novom Pazaru, prepunom građana, rekao da ima nameru da nastavi putem mira i pomirenja.


     - Bilo je mnogo zala u našim životima, pomućenih odnosa, da su se pobratimi posvađali, komšije zavadile, da su uništavani ljudski životi bez ikakvog razloga. To više nikada ne sme da se ponovi - rekao je Tadić na predizbornoj konvenciji.


     Lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić rekao je da bi pobeda proevropskih snaga u Sandžaku bila potpuna potrebno je da Tadić pobedi 20. maja.


     Lider Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je da je cilj Sandžaka jedinstvo, i podsetio da su građani tog dela Srbije od 1993. bez ikakvog uslovljavanja podržali Tadića.
Potpredsednik DS Dragan Šutanovac rekao je da je Tadić bolji kandidat i bolji predsednik nego što je njegov protivkandidat.
(BILSV, 11.05.2012.)

Нема коментара:

Постави коментар