понедељак, 7. мај 2012.

NAJVEĆI IZBORNI USPEH LSV

     NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je večeras da je LSV na ovim izborima ostvarila najbolji rezultat od kada izlazi na izbore. Kako je navela, na proporcionalnoj listi za Skupštinu AP Vojvodine, na osnovu 38,50 procenata obrađenih podataka, LSV je i dalje na čvrstom trećem mestu sa 12,94 posto osvojenih glasova. 


     Kada je u pitanju većinski sistem, u drugom krugu se našlo devet kandidata LSV: Aleksandar Kravić iz izborne jedinice Novi Sad 4 (Limani u Novom Sadu), Radovan Latinović u izbornoj jedinici Novi Sad 2 (Grbavica, Telep i Narodni heroji), Aleksandar Jovanović Novi Sad 3 (Stari grad, Centar i Petrovaradin), Aleksandar Marton u izbornoj jedinici Zrenjanin 2, Miloš Šibul u izbornoj jedinici Kikinda 1, zatim Sandra Ristić u Beloj Crkvi, Jan Brna u Bačkom Petrovci, Jovan Panić u Žablju i Marija Radojčić u Irigu. 
– Postoje još dva kandidata za koja čekamo informaciju o tome da li su ušli u drugi krug – navela je Jerkova. 


     Bez dvopartijskog sistema


     Ona je istakla da je reč o velikom uspehu Lige socijaldemokrata Vojvodine s obzirom da do sada nije imala toliki broj kandidata koji su ulazili u drugi krug, pošto taj sistem forsira velike stranke i na neki način ide na ruku formiranju dvopartijskog sistema.


     – Mislim da smo ovim poslali poruku da je, makar u Vojvodini, ono vreme kada postoje dve velike stranke prevaziđeno i da u Vojvodini postoje itekako i druga i treća opcija – navela je Jerkova ističući da će Liga socijaldemokrata Vojvodine u Novom Sadu i u Vojvodini od ovih izbora biti stranka sa kojom će se ozbiljno računati. 


     Rame uz rame sa velikima


     Jerkova je navela da je Liga posebno zadovoljna rezultatima u Zrenjaninu i Novom Sadu, gde je rame uz rame sa dvema strankama koje su do danas važile za velike stranke, ali da je zadovoljna i rezultatima u drugim vojvođanskim opštinama.


     – Prešli smo cenzus u mnogim opštinama u kojima to do sada nije bio slučaj – istakla je ona. Kako je navela, rezultati lokalnih izbora pokazali su da su građani konačno počeli da razlikuju lokalne od republičkih i pokrajinskih izbora i da se na lokalu odlučuju za one stranke koje nude ljude koji će najviše moći da urade u skupštinama grada. 


     – Liga je i do sada pokazala da ljudi koju uđu u skupštine na bilo kom nivou zahvaljujući glasovima građana, nikada ne zaborave ko ih je poslao u te skupštine, zbog čega ih je poslao i sa kojim ciljem – navela je Jerkova. 


     Nastavak saradnje 


     Aleksandra Jerkov je rekla i da će Liga nastaviti saradnju sa Demokratskom strankom u Novom Sadu ali, kao što rezultati izbora govore, na potpuno drugačijim osnovama. Kada su u pitanju izbori za Skupštinu AP Vojvodine po većinskom sistemu, Jerkova je rekla da će se šest kandidata LSV naći u drugom krugu sa kandidatima DS, dok će se preostala tri suprotstaviti SNS-u. 


     – Liga socijaldemokrata Vojvodine i Demokratska stranka su uvek imale razlike kada je u pitanju način na koji pokrajina treba da funkcioniše i nivo nadležnosti koji ona treba da ima – podsetila je ona dodajući da im zbog toga neće biti problem da sukobe stavove i u drugom krugu pokrajinskih izbora. 
(BILSV, 07.05.2012.)

Нема коментара:

Постави коментар