четвртак, 31. мај 2012.

RUSKI VRHOVNI SUD ZABRANIO "KRV I ČAST"


     Ruski Vrhovni sud je doneo je u utorak presudu da je međunarodna neonacistička organizacija "Krv i čast" ekstremistička i zabranilo njeno delovanje u državi, prenosi agencija RIA Novosti.
     "Njihova ideologija se temelji na mržnji i deljenju po rasi, nacionalnosti, poreklu, religiji ili pripadnosti nekoj socijalnoj grupi", rekla je portparolka ruskog državnog tužioca Marina Gridneva, piše RIA.


     Ona je dodala da je ideologija organizacije direktno usmerena protiv državnih zvaničnika, Jevreja, Azijata i pripadnika drugih nacionalnosti kao i da pozivaju na ubijanje i uništavanje njihovog vlasništva.


     Grindeva je članove te organizacije optužila i za kovanje zavere protiv Rusije, a neki od članova su već osuđeni zbog ekstremizma i terorističkih napada.


     Međunarodna neonacistička organizacija "Krv i čast" postoji od 1987. godine kao muzička promociona mreža i politička grupa sa neonacističkim pogledima. Ova organizacija deluje u mnogim zemljama uključujući i Veliku Britaniju, Belgiju, Litvaniju, Poljsku i Ukrajinu.
(e-Novine)

Нема коментара:

Постави коментар