петак, 11. мај 2012.

PASTOR TRAŽI IZGOVOR DA NE PODRŽI TADIĆA


     BEOGRAD – List Politika prenela je danas zahtev Lige socijaldemokrata Vojvodine predsedniku Saveza vojvođanskih Mađara Ištvanu Pastoru da se izvini i povuče izjavu o sumnji u rezultat koji je LSV ostvario na izborima, navodeći da će u suprotnom svoje ocene i stavove morati da dokazuje na sudu.
Aleksandra Jerkov
     – Svako ko poseduje dokaze da brojanje glasova nije sprovedeno u skladu sa zakonom, dužan je da ih dostavi nadležnim organima, i to ne zbog LSV-a i SVM-a, već zbog narušavanja izborne volje građana. Ištvan Pastor svojim optužbama verovatno pokušava da se opravda zašto je izgubio podršku građana Vojvodine, ali odgovor ne leži u izbornom uspehu LSV-a – istakla je za Politiku portparolka LSV Aleksandra Jerkov. Ona naglašava da je licemerno da se LSV, koji je "devedesetih godina bila glavni borac protiv krađe izbora, u vreme kada Ištvana Pastora u toj borbi nije bilo, optužuje za bilo kakve izborne mahinacije".


     –  S obzirom na to da se sada, zbog navodne krađe glasova, spominje uskraćivanje podrške Borisu Tadiću kao predsedničkom kandidatu, meni se čini da je sve to u službi pronalaženja izgovora zbog čega Pastor ne želi da podrži Tadića – navela je Jerkova dodajući da joj je žao što se SVM opet našao na istoj strani sa Tomislavom Nikolićem. A komentarišući spekulacije o formiranju buduće Vlade Srbije, Jerkova je ocenila da je moguće napraviti vladu sa, na primer 17 resora. Dodala je da ne zna da li će LSV želeti da ima svog ministra, jer to zavisi od toga ko će biti premijer, koliko će imati resora i ko će biti ministri. U svakom slučaju, kaže Jerkova, ukoliko neko iz Lige može da pomogne da vlada bolje funkcioniše, stranka neće bežati od  preuzimanja odgovornosti. Ona je međutim navela i da Liga nikada nije bili stranka koja uslovljava svoje partnere, pa neće ni sada. 
(BILSV, 11.05.2012.)

Нема коментара:

Постави коментар