среда, 16. новембар 2011.

BBC: PROTIV IRANA RAT VEĆ TRAJE


     Iran je već sada izložen nizu tajnih napada, objavio je BBC u svom posebnom prilogu o "tajnom ratu" koji je navodno već počeo u toj zemlji.
     Kao prilog toj tezi, BBC nabraja niz ubistava nuklearnih naučnika, podsećajući na činjenicu da su najmanje tri iranska nuklearna naučnika ubijena u protekle dve godine.


     BBC objašnjava da u tajne napade spada i ubacivanje kompjuterskog virusa u iranski program obogaćivanja urana, što je prouzrokovalo haos i usporilo program. 


     Poslednji u nizu napada je nedavna tajanstvena eksplozija u bazi sa municijomu kojoj je poginuo jedan od čelnih ljudi iranskog programa za izradu balističkih projektila, smatra britanska mreža. Reč je o eksploziji u bazi u Bid Ganeh, koju službene vlasti opisuju kao nesreću. 


     Prema službenim izvorima do eksplozije je došlo prilikom prevoza oružja u unutrašnjost skladišta koje pripada iranskoj Revolucionarnoj gardi, a zbog snažnog udara su popucali prozori na obližnjim zgradama, a eksplozija je bila toliko jaka da se čula čak i u 40 kilometara udaljenom Teheranu. 


     Poginulo je najmanje 15 vojnika. Prema BBC-u i to je deo tajnih napada na Iran. 


     Prema tvrdnjama BBC-ja iza niza napada na Iran navodno stoje američke tajne službe kao i Izrael, a sve se to preduzima kako bi se zaustavio iranski nuklearni program.

Нема коментара:

Постави коментар