понедељак, 7. мај 2012.

LSV ZA SADA TREĆA U VOJVODINI


     NOVI SAD - Centralni izborni štab Lige socijaldemokrata Vojvodine objavio je da je na osnovu 20 odsto obrađenih biračkih mesta na proporcionalnim izborima za Skupštinu AP Vojvodine LSV trenutno trećeplasirana.
Aleksandra Jerkov
     - Demokratska stranka je osvojila 23,22 procenta glasova, Srpska napredna stranka 17,05, Liga socijaldemokrata Vojvodine 13,04 posto glasova, SPS 11,26 odsto, SVM 8,55 odsto, Srpska radikalna stranka 5,55 procenata, Demokratska stranka Srbije 5, 27 posto glasova i LDP, odnosno koalicija Vojvođanski preokret 5,23 procenata glasova - istakla je Jerkova. Dodala je da za sada Dveri imaju 4,42 posto glasova, a URS 4,33 procenta. Jerkova je istakla da je reč o tendenciji, a da će se celokupni rezultati pokrajinskih izbora znati tek nakon dve nedelje, kada se bude video i ishod glasanja u drugom krugu izbora na većinskim listama.


     - Prema, nama do sada dostupnim informacijama, LSV će osvojiti najmanje pet mesta u drugom krugu kada su u pitanju većinski izbori. Uzorak koji smo obradili nije dovoljan da bi smo ovo mogli sa sigurnošću da tvrdimo, ali tendencija je takva da bi smo ovo mogli da zaključimo na osnovu do sada obrađenih podataka – navela je Jerkova. Ona je najavila da će uskoro biti prezentovani podaci za pojedinačne gradove u Vojvodini.
(BILSV, 06.05.2012.)

Нема коментара:

Постави коментар