четвртак, 29. децембар 2011.

AMERIKA KRIVA ZA ČAVESOV RAK?


     Predsednik Venecuele Ugo Čaves postavio je pitanje da li je Amerika razvila tajno oružje kojim je moguće izazvati rak.
Cristina Kirchner cancer: Hugo Chavez ponders if US gave Latin American leaders cancer
     On se takođe pita i da li je ono upotrebljeno na levičarskim liderima u Južnoj Americi.


     "Da li bi bilo čudno da je Amerika razvila tehnologiju kojom može izazvati rak i da mi ništa o tome ne znamo?", pitao je Čaves u govoru održanom u vojnoj bazi, preneo je BBC.


     Predsednik Venecuele podvrgnut je medicinskom tretmanu početkom godine, kada mu je dijagnostikovan rak, a do njegovog "glasnog razmisljanja o problemu" došlo je dan nakon što je rak tiroidne žlezde konstatovan kod levičarske predsednice Argentine Kristine Kirhner. 


     "Mi ćemo živeti i pobedićemo rak", poručio je argentinskoj predsednici Čaves, prenose agencije. 


     Predsednica Argentine Kristina Fernandez de Kirhner (58) obolela je od raka tiroidne žlezde i biće podvrgnuta hirurškoj intervenciji 4. januara, a predsednička ovlašćenja preneće na svog zamenika na 20 dana. 


     Uz lidere Venecuele i Argentine, kancer je dijagnostifikovan i kod predsednika Paragvaja Fernanda Lugoa, predsednice Brazila Dilme Rusev kao i kod njenog prethodnika Lule da Silve, naveo je BBC. 


     Ugo Čaves je u više navrata optužio vladu u Beloj kući da planira njegovo ubistvo ili smenu sa vlasti. 


     Energična predsednica Argentine nakon što joj je dijagnostikovan rak, a pre hirurške intervencije, izjavila je da će tražiti da bude počasni predsednik udruženja osoba koje su preživele rak.

Нема коментара:

Постави коментар