уторак, 20. децембар 2011.

UGO ČAVES: OBAMA, BRINI SE O SVOJOJ ZEMLJI KOJA TI JE POSTALA KATASTROFA


     Sjedinjene Države veruju da bliski odnosi između Venecuele, Irana i Kube ne koriste narodu Venecuele, izjavio je američki predsednik Barak Obama u intervjuu objavljenom u ponedeljak i dodao kako SAD nema nameru da interveniše u Venecueli.
     Venecuelanski predsednik Ugo Čaves i njegov iranski kolega Mahmud Ahmadinedžad, proširuju OPEC, što je dodatno povećalo napetosti između Karakasa i Wašingtona. U maju, Sjedinjene Američke Države nametnule su sankcije državnoj naftnoj kompaniji Venecuele. 


     Nazvavši narod Venecuele ponosnom nacijom, Obama je dodao: "Ali pre ili kasnije, narod Venecuele moraće uvideti i odlučiti kakva je to njihova prednost sarađivati sa zemljom koja krši temeljna ljudska prava i izolovana je od većine sveta" i objasnio narodu Venecuele kako "Iranska vlada dosledno podržava međunarodni terorizam."


     Odgovarajući u televizijskoj emisiji, nakon sastanka kabineta u ponedeljak, Ugo Čaves oštro je odgovorio Obami: "Obama, gledajte svoj posao. Usredotočite se na vladanje u vašoj zemlji, koja je postala katastrofa." rekao je Čaves i dodao u još žešćem tonu: "Obama, ti nisi ono za što se predstavljaš ... Idi i vidi svoju crnu zajednicu u svojoj zemlji kako im je. Idi i pitaj ljude u Africi koji su verovali u vas, zbog boje tvoje kože, jer ti je otac bio iz Afrike. Ti si potomak Afrike, ali ti si i najveće razočarenje i sramota svih onih ljudi."
(Reuters)

Нема коментара:

Постави коментар