понедељак, 19. децембар 2011.

NOVO VEŠTAČENJE ZA HULIGANA KOJI JE ''NADIGRAO'' REPREZENTACIJU SRBIJE


     Prvi osnovni sud naložio da se izvrši novo neuropsihijatrijsko veštačenje Ivana Bogdanova, optuženog za napad na policiju i učestvovanje u masovnoj tuči 2006.
SIEG HEIL U ĐENOVI OD ULTRAPATRIOTSKIH SNAGA
     Sud će naknadno odrediti instituciju koja će obaviti novo veštačenje, nazahtev Prvog osnovnog tužilaštva.

     U prvom nalazu, koji su obavili sudski veštaci ocenjeno je da je Bogdanov u trenutku incidenta bio privremeno neuračunljiv.
ITALIJANSKI SLUŽBENICI SPREČAVAJU
 PATRIOTU U DAVANJU PODRŠKE NAŠIM  IGRAČIMA
     Advokati Bogdanova protivili su se novom veštačenju, ali je sud ostao pri svojoj odluci. Sud je, takođe, odbio predlog advokata Bogdanova da mu se ukine pritvor, ili zameni kućnim pritvorom uz elektronski nadzor. 


     Bogdanov se nalazi u pritvoru od 24. maja, nakon deportacije iz Italije, gde mu je zatvorska kazna od tri godine i tri meseca zatvora zbog izazivanja nereda na utakmici Srbija - Italija u oktobru prošle godine u Đenovi zamenjena proterivanjem i zabranom ulaska u zemlje EU narednih pet godina. Pritvor mu je određen zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo. 
DOLIJAO U ITALIJI, A U SRBIJI VUKAO DOSIJE PUN KRIVIČNIH DELA
     Bogdanovu se sudi za krivično delo sprečavanje službenog lica u obavljanju dužnosti u sticaju sa nasilničkim ponašanjem uoči košarkaške utakmice Partizan - Crvena zvezda u Beogradu 2006. 


     Na početku suđenja, krajem juna, Bogdanov je negirao krivicu i izjavio da se uopšte ne seća događaja. 
NE SEĆA SE UTAKMICE,
ZASPAO U AUTOBUSU ZA ĐENOVU,
A PROBUDIO SE KUĆI
     "Jedino čega se sećam jeste trenutak kada sam, zajedno sa nekoliko mojih drugara, ušao u autobus i krenuo na utakmicu. U tom trenutku, osetio sam kako me neko sa leđa udara po glavi i sledeće čega se sećam jeste trenutak kada me lekari skidaju u Urgentnom centru i zatim buđenje kod kuće, kada me majka tera da jedem. Tada sam primetio da na ruci imam gips", ispričao je tada Bogdanov. 


     Nastavak suđenja zakazan je za 1. februar 2012.


     Evropsko prvenstvo u fudbalu 2012. godine će se održati u Poljskoj i Ukrajini od 8. juna do 1. jula 2012. 


     Kvalifikaciona utakmica za plasman na EURO 2012, između Italije i Srbije umesto praznika fudbala prerasla je u horor predstavu u režiji srspkih nazovi navijača!
FANTOM SADA ŽELI NARUKVICU UMESTO BAKLJE,
DO SLEDEĆE UTAKMICE
     Meč je kasnio blizu pola sata, a kada je napokon počeo, trajao je samo sedam minuta. Isključivi krivci za incidente, ubacivanje baklji u teren, necivilizovano ponašanje, divljanje, lomljenje i ko zna šta još, bila je grupa ljudi koja je očigledno, sa namerom da uzurpira utakmicu, i doputovala u najveću italijansku luku.
UNIVERZALNA KLEŠTA "1389", ZASEČENJE MREŽE I NARUKVICE
     "Zahvaljujući" incidentima "navijača" Srbije, meč na "Luiđi Ferarisu" je prekinut. Posle nezabeleženog incidenta, verovatno najtežeg u istoriji reprezentativnog fudbala u Srbiji, utakmica je registrovana u korist Italije.


     Prosto je neverovatno da su u jednom momentu Stanković i drugovi prišli tribini sa srpskim navijačima i molili ih da se smire, te iste nasilnike koji su sat-dva ranije napali i želeli da linčuju njihovog saigrača Vladimira Stojkovića!?
POZDRAV ZA SVOJE PRISTALICE 
     Italijanski mediji naveli su da su srpski huligani nerede pravili i u samom gradu pred početak meča. Navodno su demolirali nekoliko radnji, pisali grafite na spomenicima kulture i sukobili se sa policijom.


     Tamošnji mediji preneli su da je među uhapšenima i jedan od "dirigenata" događaja na stadionu "Luiđi Feraris", koji se zvao Ivan Bogdanov, star 28 godina i pripadnik je navijačke grupe "Ultra Boys".


     Bogdanov, prema podacima istražnih organa, bio je jedan od vođa ekstremne navijačke grupe Crvene zvezde "Ultras bojs" i pripadnik "Pokreta 1389".


     U krivičnim prijavama je zavedeno da je Bogdanov, koji je po obrazovanju drvni tehničar, nezaposlen ili da radi povremeno kao pripadnik obezbeđenja, ali se ne navodi u kojoj firmi.
POZDRAV PATRIOTE ZA ''ODLAZAK'' REPREZENTACIJE SRBIJE NA EVROPSKO PRVENSTVO 2012.

     Prema navodima iz krivične prijave od 13. juna 2006, Bogdanov prvo udarao drvenom gredom maloletnog navijača Partizana u Ulici Zdravka Čelara u Beogradu, a zatim se sukobio sa policajcima koji su videli šta radi i koji su ga uhapsili. 


     Prijava protiv njega je podneta i kada je 2. jula 2006. sa još sedmoricom navijača u Ulici dr Milutina Ivkovića napao grupu navijača Maribora, koje su zatim jurili automobilima. 


     Označen je kao jedan od vođa ekstremne grupe Zvezdinih navijača "Ultras bojs" čiju zabranu traži Republičko tužilaštvo. 


     Policija ga je hapsila i do sada protiv njega podnela pet krivičnih prijava, između ostalog - zbog napada na policajca, trgovine drogom, krađa. Protiv njega je podneto i nekoliko prekršajnih prijava, između ostalog i zbog držanja opasnih životinja bez dozvole. 


     Bogdanov je, prema podacima istražnih organa, učestvovao u mnogim rušilačkim pohodima u Beogradu - prilikom samoproglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije 2004, ili protesta protiv hapšenja Radovana Karadžića 2008. 


     Iste godine igrači Crvene zvezde, posle presude Urošu Mišiću, optuženom za pokušaj ubistva žandarma Nebojše Trajkovića, izašli su na teren u majicama na kojima je pisalo "Pravda za Uroša" i pozdravili navijače. Sumnja se da je Bogdanov bio među onima koji su to tražili od igrača. 

Нема коментара:

Постави коментар