субота, 24. децембар 2011.

ČOVEK OD A DO Š JE – AUTONOMAŠ!


     SREMSKA MITROVICA – Iduća godina mora biti godina u kojoj ćemo napraviti promenu, a ta promena će se zvati pobeda Lige socijaldemokrata Vojvodine i njenog programa, istakao je sinoć lider LSV Nenad Čanak na stranačkoj novogodišnjoj proslavi organizovanoj u Sremskoj Mitrovici. 
Nenad Canak
     Čanak je naveo da se u narednoj godini više neće razgovarati o evropskom putu, jer je on jasan, kao i da više neće biti priča o viznoj liberalizaciji pošto je taj, kao i posao saradnje sa Hagom završen.


     – Sad je na redu Vojvodina sama – istakao je Čanak. 


     Čovek "od A do Š"


     – Znate li šta je to čovek "od A do Š"? Autonomaš – istakao je Čanak dodajući da u idućoj godini pred strankom stoji važan posao - pobeda LSV u svim glavnim gradovima Vojvodine. 
– Vojvodina je zato najveća na svetu jer ima sedam glavnih gradova! I upravo zbog toga, kad pobedimo u tih sedam glavnih gradova, kada pobedimo u Vojvodini i kada se bez nas ne bude mogla formirati Vlada Republike Srbije, kada budemo jasno rekli: mi ne tražimo ništa drugo, osim onoga što je ionako naše. Tražimo samo ono što su nam preci ostavili da bismo preneli potomcima. Tražimo samo to da možemo da živimo slobodno kao što smo se borili i izborili – istakao je Nenad Čanak. Ligašima je poručio i da od sutra, pa do kraja maja svaki sat i svaki minut svoga vremena koje ne posvete svojoj porodici moraju posvetiti Vojvodini i Ligi. 


     Novi Sad najbolji gradski odbor


     Na sinoćnjoj proslavi dodeljena su i priznanja za najbolje gradske i opštinske organizacije za doprinos unapređivanju i razvoju LSV. Dodelio ih je zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš koji je tom prilikom čestitao nagrađenima i pohvalio njihov trud u protekloj godini. U kategoriji gradskih organizacija prvo mesto osvojio je GrO LSV Novi Sad, drugi je bio GrO LSV Subotica, a trećeplasirani GrO LSV Pančevo. Predsednik Izvršnog odbora LSV Novi Sad Robert Kolar je istakao da su dobra organizacija, aktivnost, povezanost članstva i konstantna volja da se radi na boljitku grada doprineli da se ovaj Gradski odbor izdvoji po svojim aktivnostima. Kolar je pohvalio rad mesnih odbora GrO Novi Sad koji razmišljaju o problemima mikrosredina i rade na njihovim rešenjima, podsetivši da su mnogi MO imali uspešne akcije koje su dale odlične rezultate. 


     U kategoriji velikih opštinskih organizacija LSV sa preko 25.000 stanovnika, OO LSV Bačka Palanka bio je prvi, a slede ga OO LSV Šid i OO LSV Inđija. U trećoj kategoriji, malih opštinskih organizacija LSV do 25.000 stanovnika, prvo mesto osvojio je OO LSV Opovo, sledi ga OO LSV Irig, a trećeplasirani je bio OO LSV Mali Iđoš.
(BILSV, 23.12.2011.)

Нема коментара:

Постави коментар