петак, 30. децембар 2011.

JERKOV: SARADNJA LSV I ZAJEDNO ZA VOJVODINU


     U Registar političkih stranaka upisana je nova partija – 82. po redu, pod nazivom "Zajedno za Vojvodinu", njeno sedište je u Ruskom Krsturu, a u Registar je upisana kao politička stranka rusinske nacionalne zajednice, piše današnji Dnevnik. 
Aleksandra Jerkov
     Zastupnik nove stranke je Olena Papuga, poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u parlamentu Srbije, a portparolka LSV-a Aleksandra Jerkov kaže za Dnevnik da Papuga, i pored toga što je upisana kao zastupnica manjinske stranke, ostaje članica i poslanica LSV-a.


     – Olena Papuga je tražila dozvolu od Statutarne komisije da bude u obe stranke. Mi smo u našoj praksi već imali takve slučajeve kada je reč o Istarskom demokratskom Saboru i Liberalnom savezu Crne Gore. Olena Papuga je već duže aktivna u rusinskoj nacionalnoj zajednici, novinar je "Ruskog slova" i logično je što je želela još više da se posveti problemima svojih sunarodnika kroz angažovanje i u novoformiranoj stranci. Stranka "Zajedno za Vojvodinu" biće partija bliska Ligi – ističe Aleksandra Jerkov. Ona je za Dnevnik najavila i promenu Statuta LSV-a kojom će biti i formalizovano dvojno članstvo. 
(BILSV, 27.12.2011.)

Нема коментара:

Постави коментар